Izrael Palestina rat, vojska Izraela u Gazi Foto:Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Izraelska vojska (IDF) je opkolila dom lidera Hamasa Jahje Sinvara u Kan Junisu, gradu na jugu Pojasa Gaze, ali nema naznaka da se on nalazi u opkoljenom objektu, javila je saudijska televizije "Al Arabija".

Kako je navedeno, lider Hamasa poseduje više kuća u kojima se krije, a kuća u Kan Junisu opkoljena od juče, preneo je „Tajms of Izrael“. Izraelske vlasti su ranije saopštile da je Sinvar „mrtav čovek koji hoda“.

Hamas Foto:JOHN MACDOUGALL / AFP / Profimedia

Tokom sastanka izraelskog premijera Benjamina Netanjahua sa porodicama talaca koje je prethodno Hamas oslobodio, čule su se ogorčene kritike izraelske vlade.

Dani Miran, čijeg sina Omrija su pripadnici Hamasa uzeli kao taoca 7. oktobra, zajedno sa oko 240 drugih Izraelaca i stranaca, rekao je sastanak “vređao njegovu inteligenciju“ zbog čega je demonstrativno napustio taj skup.

Pročitajte još...

On je izjavio da je upravo lider Hamasa Jahja Sinvar zaslužan za povratak talaca, a ne vlada Izraela.

“Neću ulaziti u detalje o čemu se razgovaralo na sastanku, ali ceo ovaj nastup je bio ružan, uvredljiv, neorganizovan. Kažu – uradili smo to i to, međutim lider Hamasa Jahja Sinvar je taj koji je vratio naše ljude, a ne oni“, rekao je Miran i istakao da je vlada napravila “farsu“ oko pitanja talaca.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar