Foto: EPA-EFE/OMER MESSINGER

Vladimir Kuznjecov i Aleksej Stoljarov, ruski dvojac poznat po zbijanju šala na račun poznatih ličnosti, rekao je da je Henrija Kisindžera primorao da otkrije svoje mišljenje o sabotaži gasovoda Severni tok u septembru prošle godine. Ovaj 100-godišnji državnik, koji je bio američki državni sekretar između 1973. i 1977. godine i bivši američki savetnik za nacionalnu bezbednost, postao je poslednja osoba koju je prevario ovaj par, poznat i pod imenom Vovan i Leksus, saopštili su ruski mediji.

Ovaj dvojac i pre je dospevao na naslovne strane zbog šale s ljudima visokog profila kao što je pevač Elton Džon, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i bivši američki predsednik Džordž Buš. U svojoj poslednjoj prevari Kisindžeru su se predstavili kao ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, piše Jutarnji list.

Video pokazuje kako Kisindžera pitaju za koga misli da stoji iza sabotaže gasovoda Severni tok, koji je transportovao gas između Rusije i Nemačke.

„Iskreno sam mislio da ste to učinili vi, Ukrajinci“, kaže Kisindžer. Jedan od njih potom odgovara: „Stvarno? Mislili ste da smo to mi?! Ne, ne, nismo…“, a Kisindžer potom kaže: „Ali nisam vas okrivio“, sugerišući da nije mislio da primedba posluži i kao kritika.

Video snimak nije nezavisno potvrđen, a Njuzvik je kontaktirao Henrija Kisindžera i ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova za komentar.

Pročitajte još...

Podsetimo, nakon eksplozije Severnog toka neki su nagađali da iza napada stoji SAD. Drugi su upirali prstom u Moskvu. Ukrajina je u martu 2023. demantovala da je umešana. Saopštenje Njujork Tajmsa citiralo je američke obaveštajne službe koje sugerišu da je za to kriva proukrajinska grupa, koja nije nužno povezana sa Zelenskim.

Kisindžer je i pre komentarisao rat u Ukrajini, rekavši za u maju da bi NATO trebao da primi Ukrajinu u alijansu, uprkos upozorenjima ruskog lidera Vladimira Putina, „zbog bezbednosti Evrope“.

BONUS VIDEO Velikom vojnom paradom obeležen Dan pobede u Moskvi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar