Foto: Mourad ALLILI / Sipa Press / Profimedia; Abaca Press / Alamy / Alamy / Profimedia

Francuska policija priznala je da ne zna gde se nalazi dvogodišnji dečak, nakon što je nestao iz porodične bašte. Mali Emil - koji živi sa roditeljima u blizini lučkog grada Marseja - nestao je od subote kada je poslednji put primećen u dvorištu kod bake i dede dok je bio na odmoru.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, tužilac Remi Ejvon priznao je da su policajci pribegli pretraživanju mnoštva javnih podataka jer nemaju tragova.

On je rekao novinarima: „U ovom trenutku nemamo pojma, nemamo informaciju, nijedan element koji bi nam mogao pomoći da razumemo ovaj nestanak“.

Ejvon je naglasio da nije bilo napretka od nestanka deteta, ali da je istraga u toku.

„Na istoj smo tački kao prekjuče nakon što smo dobili dva svedočenja“, rekao je Ejvon.

Foto: Abaca Press / Alamy / Alamy / Profimedia

Pored pretresa na terenu, od vrata do vrata, pretresa lokalnog područja, policajci su češljali lokalne telefonske imenike kako bi utvrdili telefonski saobraćaj u vreme nestanka.

Deo ovoga uključivao je proveru da se vidi koji su telefoni povezani sa lokalnim tornjevima mobilne telefonije.

„Sva moguća objašnjenja su na stolu, ne favorizujemo nijedno i ne isključujemo nijedno“, dodao je Ejvon.

Emilovi baba i deda su se pripremali za dan kada su otišli da ga pokupe iz bašte pre nego što su shvatili da je nestao. Fransoa Balik, gradonačelnik Le Vernea, rekao je za francusku televiziju: „Porodica se spremala da izađe iz kuće i ide na izlet. Dečak je iskoristio ovaj prolazni trenutak nepažnje da ode. Njegovi baka i deda su shvatili da više nije tu kada su otišli da ga stave u auto“.

Foto: Mourad ALLILI / Sipa Press / Profimedia

Selo je okruženo planinama, dolinama i šumom. Balik je rekao da nema nagoveštaja da je dečak otet, dodajući: „To je malo selo sa 20-ak kuća… sve vidimo“.

Policija je dete kao dečaka smeđih očiju i plave kose i rekli su da je nosio žutu majicu, beli šorc sa zelenom šarom i cipele za planinarenje kada je nestao. Pozvali su sve koji imaju informacije da se jave.

PROČITAJTE JOŠ:

Poslednji put su ga videle komšije kako šeta sam ulicom Haut-Vernet, malog sela od 25 stanovnika na nadmorskoj visini od oko 1.200 metara.

„Ako je tužilac odlučio da prekine potragu u ponedeljak uveče, to je zato što postoje razlozi: to je možda više od nestanka“, rekao je volonter po imenu Džefri iz susednog grada Du Vernet za France TV Info.

Ispitano je nekoliko svedoka i pretresene kuće u zaseoku. Pozvane su i specijalističke forenzičke jedinice, a trebalo bi da bude intervjuisano još meštana.

Foto: Abaca Press / Alamy / Alamy / Profimedia

„Učestvovali smo u velikoj potrazi jutros sa još 50 ljudi“, rekla je 19-godišnja Roksana koja je u ponedeljak došla sa dva prijatelja da pomogne.

„Postojao je razmak od dva metra između svakog od nas, gledali smo u polja, u šumu. Tražili smo najmanji trag, možda neki odevni predmet ili cipelu koju je mogao da izgubi“, navela je.

BONUS VIDEO:Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar