Kouri Richins Foto: TANJUG/KPCW.org via AP

Amerikanka iz savezne države Juta, Kouri Ričins (33), majka troje dece, koja je napisala knjigu o tugovanju nakon iznenadne smrti supruga Erika (39) u martu 2022. godine, optužena je za njegovo ubistvo.

Sada su inspektori utvrdili da je, bez znanja muža, kupila četiri polise životnog osiguranja u slučaju Erikove smrti, ukupne vrednosti dva miliona dolara, preneo je „CBS njuz“.

Nekoliko godina pre nego što je Erik umro, Kouri je između 2015. i 2017. godine kupila polise vredne dva miliona dolara, saopštili su tužioci.

U dokumentima tužilaštva se ne kaže kada je Erik Ričins otkrio promene u osiguranju, ali se ističe da se sreo sa advokatom zbog razvoda i agentom za nekretnine u oktobru 2020. godine, mesec dana nakon što je saznao da je njegova supruga napravila velike finansijske poteze bez njegovog znanja.

Tužilaštvo tvrdi da je Erik otkrio da je Kouri uzela 250.000 dolara kredita i potrošila ga, zatim povukla 100.000 dolara sa njegovog računa, a potrošila je i 30.000 dolara sa njegove kreditne kartice.

Ukrala mu je i 134.000 dolara pripremljenih za plaćanje poreza firme.

Ona je pristala da vrati mužu dug, kada joj se suprotstavio.

Kouri je jedne večeri u martu 2022. godine pozvala policiju da kaže da je njen suprug „hladan kao led“.

Obavestila je policiju da je suprugu napravila koktel sa votkom „moskovska mazga“, pre nego što ga je našla bez znakova života nekoliko časova kasnije.

Medicinski islednik je kasnije utvrdio da je Ričins umro od predoziranja drogom fentanil, pošto je u sebi imao pet puta veću dozu od one koju organizam može da podnese.

Optužnica protiv nje došla je dva meseca nakon što je napisala dečju slikovnicu „Da li si sa mnom?“ kako bi pomogla deci da se nose sa smrću voljene osobe.

PROČITAJTE JOŠ:

Rekla je radio stanici „KPCW“ da je knjiga namenjena da pruži „mir“ njoj i njenoj trojici sinova.

„Napisali smo knjigu i iskreno se nadamo da će dati utehu ne samo našoj porodici, već i drugim porodicama koje prolaze kroz istu stvar“, rekla je ona prošlog meseca.

Posvetila je knjigu, kako je rekla, „njenom neverovatnom mužu i divnom ocu“.

Osim optužbe za ubistvo, gospođi Ričins se na teret stavlja da je imala narkoleptik GHB, poznatiji kao droga za silovanje, koja se nekad koristi i rekreativno.

Ročište je trebalo da bude održano danas, ali je pomereno za 12. jun.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar