Kamala Haris Foto:Tanjug/

Holivudska zvezda Barbra Strejsend dala je podršku potpredsednici Kamali Haris u izbornoj kampanji za 47. predsednika SAD, nakon što joj je trku prepustio aktuelni predsednik i predsednički kandidat Džozef Bajden.

Strejsend je tako posala poslednja u nizu holivudskih zvezda i svetski poznatih ličnosti koje su se okupile oko kandidature Haris od kada ju je u nedelju Bajden proglasio za naslednicu u trci za Belu kuću, ali isto tako kako navodi Njujork Tajms, mnoge od slavnih ličnosti, iako su podržavale kampanju demokrata, danas ćute.

„Predsednik Bajden i potpredsednik Haris izveli su ovu naciju iz Trampovog haosa”, rekla je Strejsend u izjavi za Njujork tajms u ponedeljak.

Naglasila je da je veoma zahvalna Bajdenu i da je veoma uzbuđena što će podržati Kamalu Haris koja će, kako je naglasila, raditi na vraćanju reproduktivne slobode žena i nastaviti sa dostignućima započetim u administraciji Bajden-Haris.

Strejsend je pohvalila Bajdena kao „časnog i saosećajnog vođu“ i nazvala bivšeg predsednika Donalda Trampa „osuđenim zločincem“ i „patološkim lažovom“ koji je proglašen odgovornim za seksualni napad i koji je „podsticao pobunu protiv demokratije“.

Podrška holivudskih ličnosti može da bude važna kandidatima tokom izborne kampanje, doprinese tome da se lakše skupi novac, privuku ljudi na skupove i da izazovu veliku pažnju na društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ

NT dodaje da su obema stranama slavne ličnosti potrebne i da su na konvenciji republikanaca prošle nedelje bili Hulk Hogan, Kid Rok i Dejna Vajt.

Pošto je Bajden najavio da neće tražiti reizbor, neke zvezde su pohvalile njegovu odluku, druge su stale iza potpredsednice Haris, ali ima i onih koji (za)sada ćute.

Džordž Kluni sada nema šta da kaže, prema rečima njegovog portparola, navodi list i podseća da je nedavni Klunijev autorski tekst za Njujork tajms u kojem poziva Bajdena da ne traži rezibor uticao na demokrate.

Džordž Kluni Foto:Imageplotter / Avalon / Profimedia

Članak je uznemirio Bajdenov tim i zadao veoma vidljiv udarac kampanji u posebno ranjivom trenutku, navodi Njujork Tajms naglašavajući moć kojom zvezde mogu da raspolažu.

Glumac Robert de Niro, je u izjavi za Tajms, odluku Bajdena da odstupi nazvao „činom oštroumne politike i nesebičnog patriotizma“.

„Ne postoji ništa važnije za našu zemlju od pobede nad Donaldom Trampom“, dodao je De Niro, koji nije imenovao Haris.

Džejmi Li Kertis se veoma brzo oglasila i podržala Haris.

Foto: REUTERS/Eric Gaillard

„Datumi su visoki da bi se ignorisali!“ napisala je na društvenim mrežama i pozvala sve da podrže Haris.

„Žene, Manjine. LGBTK+IA. Još uvek imamo izbor sa Kamalom Haris. Proverena. Testirana i kada je teško“, navela je glumica.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare