Foto:Screenshot/Twitter/@OAlexanderDK

U raciji koju je sprovela ruska policija na imanju Jevgenija Prigožina u Sankt Peterburgu navodno su nađene neke prilično bizarne stvari, uključujući fotografije na kojima šef Vagnera nosi perike i lažne brade, koje su potpuno promenile njegov fizički izgled.

Fotografije su izazvale burne reakcije korisnika društvenih mreža i većina njih komentraiše kako „u životu nisu videli ništa smešnije“.

Inače, fotografije šefa Vagnera su objavljene nakon što su ruske bezbednosne službe pronašle orman pun perika tokom racije u njegovoj vili u Sankt Peterburgu.

Agenti FSB-a su takođe pronašli lažne brade, falsifikovane pasoše, oružje i municiju, malj, zlatne poluge, plišanog aligatora i uramljenu fotografiju na kojoj su navodno odsečene glave njegovih neprijatelja.

Snimci racija su na kraju objavljeni u emisiji „60 minuta“ koja je emitovana na ruskoj državnoj televiziji.

U njoj je Prigožin označen kao „izdajnik“, a gledaocima je rečeno da je krivični postupak protiv Prigožina u punom jeku. Takođe, prikazan je video snimak racije na Prigožinovom imanju, na kojem je navodno posedovao više od 6,5 miliona američkih dolara u kešu, kolekciju perika, sobu opremljenu za lečenje kao i nekoliko pasoša sa različitim lažnim imenima.

Voditelj programa na državnoj televiziji, ruski poslanik Jevgenij Popov, rekao je da je Prigožin „izdajnik”, a potom je snimak racije predstavio posebno pozvani gost – novinar Eduard Petrov. Snimci su prikazani kao dokaz Prigožinove „zločinačke prošlosti i licemerja u prozivanju korupcije u oružanim snagama“.

Na snimku se vide kutije pune novca u njegovoj kancelariji i gomile dolara u njegovoj luksuznoj rezidenciji, zajedno sa onim što je navodno njegov lični helikopter, skladište oružja, kolekcija perika, potpuno opremljena soba za lečenje.

„Niko nije planirao da zatvori ovaj slučaj. Istraga je u toku“, rekao je Petrov, koji je rekao da su istražitelji zaključili da je snimak koji je Prigožin koristio kao izgovor za pokretanje pobune, a koji prikazuje navodni ruski napad na kamp plaćenika, lažan.

Pročitajte još:

U emisiji je prikazano više pasoša koje koristi Prigožin, a koji nose različita imena.

„Ne može normalan čovek da ima toliko pasoša. Zašto je ova osoba imala tako čudna ovlašćenja kao ozbiljan vođa neke vrste kriminalne grupe“, rekao je Petrov.

Podsećamo, Prigožin je 23. juna pokrenuo „marš za pravdu“ protiv ruskih vojnih lidera nakon što je ruska vojska navodno gađala Vagnerove trupe u Ukrajini. Njegovi plaćenici su zauzeli Rostov i marširali 200 kilometara do Moskve, da bi naglo prekinuli pobunu za manje od 24 sata nakon početka.

BONUS VIDEO Prigožin demaskirao Putina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar