Foto: Planet Labs, Elena Kopylova / Sputnik / Profimedia, News / Newscom / Profimedia

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko otkrio je da šef Vagnera Jevgenij Prigožin nije u njegovoj zemlji.

Kako prenosi RIA, Lukašenko je naveo da se Prigožin sada nalazi u Sankt Peterburgu.

„Što se tiče Jevgenija Prigožina, on je u Sankt Peterburgu… Gde je jutros? Možda je otišao u Moskvu“, rekao je beloruski lider.

Jevgenij Prigožin Foto:Tanjug/AP Photo

Lukašenko je istovremeno istakao da su borci Vagnera u svojim kampovima, radi oporavka.

„Koliko sam jutros obavešten, borci Vagnera su u svojim kampovima. U stalnim logorima, gde su bili nakon povlačenja sa fronta radi oporavka“, rekao je Lukašenko.

Podsetimo, nakon nedavne pobune Vagnera koju je predvodio Jevgenij Prigožin, saopšteno je da je on odlučio da zaustavi marš na Moskvu, uz posredstvo Aleksandra Lukašenka.

Foto: Gavriil Grigorov / Sputnik / Profimedia; Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia; Siegra Asmoel / imageBROKER / Profimedia

Prema dogovoru koji je postignut, Prigožin je trebalo da se preseli u Belorusiju, kao i njegovi borci, koji su dobili kampove u ovoj zemlji.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ipak, nezavisni ruski mediji su i prethodnih dana pisali o tome kako se Prigožin kreće u blizini Sankt Peterburga, kao i da mu je vraćen novac koji je zaplenjen tokom racije.

Ove navode sada je potvrdio i Lukašenko, dok se Kremlj nije oglašavao o kretanju i sudbini šefa Vagnera, koji je proglašen jednom od najomraženijih ličnosti režima Vladimira Putina.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar