Protest u Dablinu nakon ubadanja Foto:Brian Lawless / PA Images / Profimedia

Nekoliko policajaca je napadnuto, a policijsko vozilo zapaljeno tokom protesta u blizini mesta na kome su danas nožem napadnuti žena i deca u Dablinu.

Neki demonstranti su se tukli sa policijom, dok su drugi gađali policajce flašama i bacali vatromet tokom nereda na raskrsnici blizu koje se dogodio današnji incident, prenose irski mediji.

Veruje se da je na licu mesta trenutno oko 150 demonstranata.

Protest u Dablinu nakon ubadanja Foto:Brian Lawless / PA Images / Profimedia

Specijalističke jedinice su raspoređene na tom području, a iz službe za štampu kažu da rade „na tome da svi budu bezbedni“.

Podsetimo, petogodišnje dete i žena u 30-im godinama su u teškom stanju u bolnici nakon današnjeg napada nožem. U incidentu su povređeni još dvoje dece i pedesetogodišnji napadač, saopštila je policija.

Osumnjičeni muškarac je priveden i njemu je ukazana pomoć na licu mesta zbog zadobijenih povreda koje je, kako se veruje, sam sebi naneo.

Protest u Dablinu nakon ubadanja Foto:Brian Lawless / PA Images / Profimedia

Napad se dogodio nešto posle 13 časova po lokalnom vremenu kod trga Parnel, a povređeni su hospitalizovani u različitim bolnicama širom grada, prenosi irski javni servis RTE.

Veliki nož zaplenjen je na licu mesta, navodi Ajriš tajms. Istraga je u toku, a uzrok napada još nije poznat.

Sve autobuske linije Dublina koje saobraćaju ulicama u blizini trga Parnel preusmerene su do daljnjeg zbog protesta koji su u toku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare