Nataša Kampuš Foto: Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nataša Kampuš je oteta kada je imala samo 10 godina. Ona je provela osam godina u podrumu svog otmičara Volfanga Priklopila, a sada je otkupila kuću u kojoj ju je držao u zatočeništvu. Ona je u knjizi otkrila pakao koji je tada proživljavala, ali i kako je uspela da pobegne.

Nataša je tada bila na putu do škole, kada je oteo Priklopil i odveo je u svoj podrum u blizini Beča. Kako se ispostavilo, otmica je dugo planirana, jer je Nataša bila zarobljena u ćeliji koja je bila maksimalno obezbeđena.

U velikoj ispovesti koju prenose austrijski mediji, ona sada otkriva kako su izgledali dani u zatočeništu.

„Davao mi je malo da jedem, malo odeće, ponižavao me je, terao da radim teške poslove i obrijao mi je glavu. Divio se Hitleru i želeo je da se osećam kao žrtve nacizma“, opisala je ona.

Kako je vreme odmicalo, od otmičara je počela da dobija grickalice ili sredstva za higijenu, zbog čega je, kako sama kaže, bila srećna.

„Bila sam srećna što sam dobila bilo kakav poklon“, kazala je Nataša, dodajući da je bila svesna da je ono što joj se dešava čudno i pogrešno, ali se pakao nastavljao.

Priklopil je tvrdio da je egipatski bog, a od Nataše je zahtevao da mu se obraća sa „gospodaru“. Kasnije je ona postala „buntovna“, pa je tražila izlaz, što se otmičaru nije svidelo. Tada je počeo da je tuče i po 200 puta nedeljno, nije joj davao da jede i terao je da čisti kuću polugola.

Agonija je bila takva da je Nataša imala samo 38 kilograma, a počela je da vodi i dnevnik koji je krila od svog tamničara.

„Najmanje 60 udaraca u lice. Deset do 15 udaraca pesnicom u glavu, izazvali su mi mučninu. Jedan udarac pesnicom iz sve snage u moje desno uvo“ , zapisala je ona.

Kada je reč o seksualnom zlostavljanju, Nataša kaže da ju je otmičar vezivao za krevet, „ali je samo želeo da se maze“.

Zbog pakla u kom se nalazila, devojka je pokušavala i da se ubije.

Kada je napunila 18 godina, odlučila je da rizikuje sve i proba da pobegne.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Jedva sam mogla da dišem. Osećala sam se kao da su mi ruke i noge paralizovane. Konfuzne slike prolazile su mi kroz glavu“, kaže ona.

Ipak, beg je bio uspešan, a Priklopil se nakon toga ubio, bacivši se pod voz.

Nataša se sada oporavlja od pakla koji je preživela, a o kom je napisala knjigu, prenosi Wion.