Foto: Russian Ministry of Emergency Si / AFP / Profimedia

U napadu dronova na Voronjež povređena je maloletna devojka, kojoj je pružena medicinska pomoć na licu mesta, napisao je guverner Aleksander Gusev na svom Telegram kanalu.

„Prema našim kolegama iz ministarstva za vanredne situacije, detetu je bila potrebna medicinska pomoć nakon što su fragmenti oborenog drona pali u stan. Devojčica, rođena 2013. godine, zadobila je povrede ruku, nogu i vrata“, naveo je.

Gusev je napomenuo da će medicinari kasnije ponovo posetiti ovu porodicu kako bi se uverili da nema drugih posledica. Dodao je da nadležni nastavljaju uviđaj od vrata do vrata radi procene materijalne štete. Nakon napada dronom u oblasti je proglašeno vanredno stanje.

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su tri ukrajinska drona iznad jugozapadne regije Voronjež koja se graniči sa Ukrajinom, ranije je objavilo rusko ministarstvo odbrane na Telegramu. Gusev je prvo tvrdio kako su na više zgrada i kuća u gradu Voronježu popucala prozorska stakla, ali da nema ubijenih ili ranjenih.

POGLEDAJTE JOŠ:

Meštani su izvestili kako su čuli niz glasnih zvukova i videli bljesak na nebu iznad središta grada te u dve gradske četvrti. BBC na ruskom je objavio kako je odjeknulo „oko 10 eksplozija“. Oko četiri sata po lokalnom vremenu stanovnici Voronježa prijavili su nove eksplozije.

Zasad nema komentara iz Ukrajine. Kijev je poslednjih meseci intenzivirao svoje napade na rusku vojnu infrastrukturu kako bi potkopao ratne napore Moskve. Rusija ima vazdušnu bazu u blizini grada Voronježa, gde su bazirani bombarderi Suhoj Su-34, prema ruskim medijima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar