Foto: JUSTIN SULLIVAN / Getty images / Profimedia,EPA-EFE/RON SACHS

Muškarac, koji optužen da je provalio u kuću predsednice Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi u San Francisku i tukao njenog muža Pola Pelosija čekićem, izjasnio se da nije kriv po državnim optužbama.

David Depajp (42) pojavio se u sredu na kalifornijskom sudu u zatvorskom narandžastom džemperu, pantalonama i crnoj maski za lice dok je negirao optužbe protiv njega za napad 28. oktobra.

On je samo jednom govorio tokom saslušanja, kako bi potvrdio da želi da se odrekne svog prava na suđenje u roku od 60 dana.

Depajp sada ostaje u zatvoru u San Francisku zbog niza državnih optužbi, uključujući pokušaj ubistva, lažno zatvaranje starešine, pretnje članu porodice javnog službenika, nanošenje teških telesnih povreda i odvraćanje svedoka da prijavi zločin.

Ranije je negirao na saveznom sudu da je napao Pola Pelosija – uprkos snimku kamera na kojem se vidi kako Depajp govori policajcima na samom mestu događaja da želi da se osveti demokratama zbog „progona Trampa“.

U snimljenom ispitivanju objavljenom ranije ovog meseca, Depajp se hvalio svojom samoubilačkom misijom da otme visoke političare i poznate ličnosti kao sredstvo da otkrije ono što je mislio da su laži koje šire demokrate.

Istražitelji su takođe ranije svedočili da je Depajp imao na meti Hantera Bajdena, guvernera Kalifornije Gavina Njusoma, pa čak i glumca Toma Henksa, ali njegova prva meta, kažu tužioci, bila je Nensi Pelosi.

On je u prethodnim svedočenjima i sudskim zapisnicima rekao da je želeo da otme predsedavajuću Predstavničkog doma, slomi joj kolena i odveze je pred Kongres u pokušaju da podseti zakonodavce da postoje posledice njihovih dela, prenosi Dejli mejl.

***

BONUS VIDEO: Zelenski u Kongresu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar