Foto: EPA-EFE/RON SACHS / POOL

Muškarac optužen za napad na Paula Pelosija, muža predsednice Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi, planirao je i da napadne Hantera Bajdena, guvernera Kalifornije Gavina Njusoma i glumca Toma Henksa, tvrdi policajka koja je razgovarala s napadačem.

Poručnica policije San Francisca Karla Harlej rekla je na sudu da joj je napadač na Pelosinog muža, David Depajp otkrio listu osoba koje su mu bile mete tokom jednosatnog razgovora u bolnici nedugo nakon napada u novembru, piše NBC.

Raniji sudski postupak navodi da je Depajp imenovao nekoliko istaknutih državnih i saveznih političara, njihove rođake i lokalnog profesora kao druge mete, ali nije identifikovao nijednog od njih.

Policajka tvrdi da je Depajp spominjao teorije zavera koje su ga podstakle na napad.

Prema federalnim optužbama, Depajp je optužen za pokušaj otmice i napada, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe se suočava sa nizom optužbi, uključujući pokušaj ubistva, provalu u stan, napad smrtonosnim oružjem, zlostavljanje starijih osoba, lažno zatvaranje starije osobe i pretnje javnom službeniku i njegovoj porodici.

Depajp se izjasnio da nije kriv. Jedna od Depajpovih meta bio je Njuson, demokrata i guverner Kalifornije od 2019. godine.

Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Druga meta bio mu je Bajdenov sin Hanter.

Bajden je poslednjih godina bio politička meta desnice, naročito nakon što je Njujork post u novembru 2020. godine objavio je da je imao inkriminirajući mejl između predsednikovog sina Huantera i ukrajinskog biznismena.

Depajp će biti izveden pred sud 28. decembra.

Džo Bajden i Hanter Bajden Foto:Tanjug/AP Photo/Manuel Balce Ceneta

BONUS VIDEO: Nensi Pelosi napustila Tajvan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar