Napad na muža Nensi Pelosi Foto:Tanjug/San Francisco Police Department via AP

Dejvid Depajp, napadač Pola Pelosija, muža bivše predsednice Predstavničkog doma Kongresa, uputio je jeziv telefonski poziv jednoj TV stanici rekavši da mu je "tako žao što nije došao do više njih".

Depajp (42) napao je Pelosija (82) 28. oktobra oko 2 sata ujutro čekićem nakon što se policija pojavila u njegovoj kući, pokazuju snimci policijske kamere.

Nakon što je snimak kamere objavljen u petak, napadač je pozvao lokalnu stanicu KTVU da kaže gledaocima da ima ‘važnu poruku za sve u Americi’ i nastavio: „Nema na čemu za napad na Pelosi“.

„Želim da se izvinim svima. Zabrljao sam. Ono što sam uradio bilo je stvarno loše. Tako mi je žao što ih nisam došao do više njih. Sam sam kriv. Niko drugi nije kriv. Trebalo je da dođem bolje pripremljen“, nastavio je.

DePajp je prvobitno rekao istražiteljima da planira da uzme bivšu predsednicu Predstavničkog doma Nensi Pelosi za taoca. Ona nije bila u San Francisku u vreme napada, već u Vašingtonu.

DePajp je nastavio da „sloboda ne umire, već se ubija sistematski i promišljeno“.

„Ljudi koji je ubijaju imaju imena i adrese, tako da sam dobio njihova imena i adrese, da bih mogao da ih malo posetim. Razgovarajte od srca o njihovom lošem ponašanju“, rekao je on.

Takođe je rekao da je proveo „sve svoje vreme razotkrivajući korupciju vlade na internetu, samo da bi sloboda govora bila ućutkana što je pre moguće“.

Napad na muža Nensi Pelosi Foto:Tanjug/San Francisco Police Department via AP

Dalje je rekao da je ‘vladajuća klasa izvršila recesiju’ i da su ‘fašisti’.

DePajp je rekao da postavlja novu veb stranicu koja je „van dometa tiranskih globalnih fašista i njihovih internet cenzora“ nakon što je njegov drugi sajt ugašen.

Od decembra, DePajp se nalazi u zatvoru u San Francisku nakon što se izjasnio da nije kriv za pokušaj ubistva, pretnju članu porodice javnog zvaničnika, nanošenje teških telesnih povreda i odvraćanje svedoka da prijavi zločin.

Nejasno je kako planira da postavi novu veb stranicu iza rešetaka.

Na snimku kamere objavljenom u petak, vidi se kako dva policajca dolaze u kuću Pelosijevih, kucaju na vrata i čekaju oko 20 sekundi pre nego što im se odgovori.

Pol, u pidžami i boksericama, otvara vrata dok se on i Depajp bore za kontrolu nad čekićem.

Policajac pita: „Šta se dešava čoveče?“ Depajp odgovara: „Sve je dobro“.

Policajac kaže: „Baci čekić.“ Osumnjičeni im kaže: „Ummm… ne“.

PROČITAJTE JOŠ:

Zatim, Pol pokušava da izvrne čekić iz Depejpove ruke, ali osumnjičeni ponovo preuzima kontrolu nad oružjem i počinje da ga udara više puta.

Dvojica policajaca jure unutra i hvataju se u koštac sa Depajpom, vičući: „Daj mi svoje je*ene ruke“.

Oni obuzdavaju napadača dok Pol leži srušen na podu sa tečnošću i ledom oko dvojice muškaraca.

U optužnici se navodi da je žrtvi iz glave „tekla“ krv i da je Polu bila potrebna operacija zbog naprsnuća lobanje na dva mesta i da je lečen od ozbiljnih povreda desne ruke i šake.

Poziv hitne pomoći, koji je takođe objavljen u petak, otkriva da je Pol rekao dispečeru hitne pomoći da je neko ušao u njegovu kuću.

Objavljivanje snimka dolazi nakon naloga sudije Stivena M. Marfija u sredu kojim je presuđeno da nema pravnog razloga da se snimak zadrži u tajnosti, protivno željama tužioca.

Obraćajući se novinarima na Kapitol Hilu ranije ove nedelje, Pelosi je rekla da će joj biti „veoma teško“ da gleda snimak napada.

Ona je rekla: „Mislim, bilo bi veoma teško videti napad na mog muža“. Ipak, rekla je da ‘poštuje’ sistem.

Objavljeni snimci nadzornih kamera Kapitolske policije koje su bile postavljene ispred pokazuju da je Depajp vrebao ispred kuće oko četiri minuta.

Depajp je navodno ciljao na Nensi Pelosi, koja u trenutku napada nije bila kod kuće.

Tužioci kažu da je planirao da je ‘sasluša’ i da joj polomi čašice za kolena ako oseti da ga laže.

BONUS VIDEO: Rusi raketirali Kijev u novogodišnjoj noći – pogođen hotel u centru grada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar