Azija Matug Foto:Marie Magnin / AFP / Profimedia/Police

Francuz je priznao da je svoju ženu zadavio, a zatim joj odsekao glavu pre nego što je delove tela ostavio u „jednom od najlepših parkova u Parizu“.

Ioucef Matug (50) je dao priznanje nakon što je optužen za ubistvo Azije Matoug (46), a zatim i sakrivanje delova njenog tela u istorijskom parku Butes-Chaumont, na severu grada.

Gospođa Matug, majka troje dece, nestala je krajem januara ove godine iz porodične kuće u Montreu, severoistočnom predgrađu Pariza. Međutim, njen nestanak je prijavljen tek 6. februara.

Njen mobilni telefon je ostao isključen, a za nju se više nije čulo sve dok u parku nisu pronađeni delovi tela.

Azija Matug Foto:Police

Portparol pariskih tužilaca rekao je da je Matug optužen u subotu za „ubistvo njegove supružnice, povredu integriteta i prikrivanje leša“.

Dok je bio u pritvoru, priznao je da je zadavio svoju ženu u noći 30. januara, pre nego što ju je raskomadao i sakrio delove tela u park.

Matugu je trebalo punih šest dana da konačno prijavi nestanak – nešto što je detektivima odmah bilo sumnjivo.

Baštovani su 13. februara otkrili žensku karlicu u plastičnoj kesi sakrivenoj u kanti za smeće u parku.

Dalja istraživanja su dovela do otkrivanja glave gospođe Matoug u drugoj vreći za otpad.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovaj par ima troje dece od 8, 14 i 16 godina, a sva su sada data na staranje svojoj široj porodici, koja je poreklom iz Alžira.

Matug, bivši radnik u supermarketu, bio je nezaposlen „nekoliko meseci“, prema tužiocima, dok je njegova supruga radila u dobrotvorne svrhe.

Porodica je bila veoma voljena i poštovana u oblasti u kojoj su živeli i „nije bilo traga svađama“, kaže jedan komšija.

Tokom policijskih intervjua, Matug je rekao da nije želeo da ubije svoju ženu, ali je rutinska svađa u porodici izmakla kontroli.

Njegov advokat Dominik Bejroter-Minkov rekao je za Le Parisien: „Moj klijent je skrhan. Objasnio se koliko je ljudski mogao. Pravda će sada uraditi svoje“.

„Par nije imao svađe u prošlosti. Moj klijent je uvek poricao da je nameravao da ubije svoju ženu. U noći kada su se desili događaji, otkrio je da nije u stanju da svojoj deci kaže da je smrt njihove majke njegova krivica. Bio je izuzetno izolovan. A ako je ostavio deo svog tela u park, to je zato što je to jedan od najlepših parkova u Parizu“, naveo je on.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar