Azija Matug Foto:Marie Magnin / AFP / Profimedia/Police

Odsečena glava žene pronađena je u parku u Parizu, nakon otkrića krvavog donjeg dela torza unutar plastične kese. Užasno otkriće se odigralo u šumovitoj oblasti parka But-Šomon, popularnom mestu za porodice i džogere u 19. pariskom okrugu i poznatom kao lokacija za francuske kriminalističke filmove.

Francuski mediji su objavili da delovi tela pripadaju Asiji Matug (46). Kako se navodi, ona je nestala 31. januara, a njen suprug je tek 6. februara prijavio nestanak.

Raskomandana žena je majka troje dece (od 8, 14 i 17 godina), a poslednjeg dana januara je napustila porodičnu kuću i nikome se više nije javila.

Njeni rođaci kažu da je izašla iz kuće sa ličnom kartom, ali da nije ponela pasoš i bankovnu karticu. Kako se ističe, porodica tvrdi da joj je mobilni telefon isključen od prvog dana.

Izvor za Le Parisijen navodi da je muž raskomadane žene rekao da je nestala bez razloga.

Foto:Edouard Richard / AFP / Profimedia

U kući pronađeni tragovi krvi

Porodica je Asiju tražila po bolnicama, a onda je suprug Jusuf M. prijavio nestanak 6. februara. Za sada nema dokaza da je suprug na bilo koji način umešan u ovaj zločin.

Mediji pišu da je on previše zbunjen oko svega što se desilo.

Kada su dobili prijavu, policija je pretražila kuću u kojoj je porodica živela. Kod kupatila i kuhinje pronađeni su tragovi krvi, ali za sada nema naznaka da je to povezano sa zločinom. Forenzičari veruju da se neko od ukućana posekao tokom dnevnih aktivnosti, a da su tragovi krvi ostali.

„Tokom pretrage kuće suprug je delovao očajno, ali nije plakao. Ništa nije govorio“, navodi izvor.

Kako piše Le Parisijen, ništa u životu ovog bračnog para nije govorilo da postoji nasilje.

Azija Matug Foto:Police

Delovi tela nađeni u parku

Park je zatvoren u utorak nakon što su otkrivene najmanje dve torbe u kojima su se nalazili delovi tela i kosti.

„Prva vreća pronađena je u ponedeljak u oblasti koju su radnici parka koristili za odlaganje otpada“, rekao je izvor iz istrage.

„Bila je sakrivena ispod gomile lišća, a unutra je bio deo tela isečen od ispod grudi do kolena.“

Pozvana je policija, a do ponedeljka kasno popodne je pokrenuta opsežna potraga u kojoj su učestvovali forenzičari.

Do utorka ujutro, raskomadana glava žene pronađena je na kraju napuštene železničke pruge u parku. Gradonačelnik 19. okruga Fransoa Dagno potvrdio je da su ostatke pronašli radnici parka.

PROČITAJTE JOŠ:

„Leš nije bio u stanju truljenja“

Lokacija je prilično udaljena u okviru parka u području koje radnici obično koriste za skladištenje koje nije opšte poznato javnosti.

Izvor blizak istrazi takođe je rekao pariskom listu da „leš nije bio u stanju truljenja, što izgleda da svedoči o nedavnoj smrti“.

Istražitelji će sada pregledati snimke nadzornih kamera koji okružuju ogromni park i njegovih deset ulaza kako bi pokušali da identifikuju počinioca.

Novootkrivena glava takođe će biti podvrgnuta obdukciji dok vlasti pokušavaju da istraže jezivi zločin.

Foto:Marie Magnin / AFP / Profimedia

Ovaj pomenuti park bilo je tri veka do 1760. godine mesto gde su tela obešenih zločinaca bila izložena nakon pogubljenja.

Pretvoren je u park 1860-ih i smešten je na maloj litici iznad veštačkog jezera.

Vest o pronalasku tela dolazi četiri meseca nakon što je otmica i ubistvo 12-godišnje devojčice izazvalo šok i gnev u Parizu.

Lola Davijet, seksualno je napadnuta i ubijena posle škole u zločinu koji je predsednik Emanuel Makron označio kao „zlo“.

Slučaj je izazvao žestoku političku svađu jer je navodni ubica bila mentalno poremećena 24-godišnja Alžirka, beskućnica koja je ilegalno boravila u Francuskoj i koja je bila predmet naloga za proterivanje.

Ranije se hvalila prodajom delova tela i patila je od ozbiljnih psihičkih problema.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar