pucnjava Avganistan

Naoružani muškarci su pucali na ljude u ponedeljak u hotelu u centru Kabula. Obezbeđenje je ubilo najmanje tri naoružana muškarca, a dvoje ljudi je povređeno kada su pokušali da iskoče kroz prozor.

Bolnica hitne pomoći u Kabulu, koju vodi italijanska neprofitna organizacija u blizini napadnutog hotela u oblasti Šar-e-Nav, prijavila je 21 žrtvu – 18 povređenih troje mrtvih, prenosi Rojters.

Napad se desio u hotelu Longan gde obično borave Kinezi i drugi stranci.

Na video snimku objavljenom na Tviteru, vidi se dim sa jednog od spratova uz zvuke pucnjave i osoba koja pokušava da pobegne i skače sa zgrade.

Portparol kabulske policije Kalid Zadran rekao je da se napad dogodio oko 14.30 časova po lokalnom vremenu, a stanovnici tog područja kažu da su čuli snažnu eksploziju praćenu pucnjavom.

Napad je usledio dan nakon što se kineski ambasador sastao sa zamenikom ministra spoljnih poslova Avganistana kako bi razgovarao o pitanjima vezanim za bezbednost i zatražio više pažnje o zaštiti svoje ambasade.

Kineska državna novinska agencija Sinhua saopštila je da se napad dogodio u blizini kineskog pansiona i da njena ambasada u Kabulu pomno prati situaciju.

Nekoliko bombaških napada dogodilo se u Avganistanu poslednjih meseci, uključujući napad na ambasadu Pakistana početkom ovog meseca i samoubilačku eksploziju u blizini ruske ambasade u septembru. Odgovornost za oba napada preuzela je Islamska država.

BONUS VIDEO: Eksplozija ispred ruske ambasade u Kabulu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar