Sidnej policija na ulicama Australija
epa09381104 New South Wales police patrol Hyde Park in anticipation of an anti-lockdown rally in Sydney, New South Wales, Australia, 31 July 2021. EPA-EFE/MICK TSIKAS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Dva policajca su ubijena, a još jedan povređen u pucnjavi u Kvinslendu u Australiji.

Policija je u ponedeljak oko 16.45 časova pozvana na seosko imanje u ulici Vejns Roud u Viambili, u regionu Vestern Dauns, nekih 270 kilometara zapadno od Brizbejna.

Policijska komesarka Kvinslenda Katarina Kerol rekla je kasno u ponedeljak uveče da je situacija i dalje „aktivan događaj“. Ona je rekla da su dva policajca upucana i ubijena. Ubijena je i treća osoba, koja nije pripadnik policije.

„Večeras smo u žalosti“, rekao je Kerol. Komesar je rekao da su navodni prestupnici ostali na slobodi.

Pre nego što je policija u Kvinslendu potvrdila detalje u ponedeljak uveče, gradonačelnik regionalnog saveta Vestern Dovns-a, Pol Mekvij, rekao je da je ova smrt tragedija.


„To je apsolutna tragedija u našoj zajednici“, rekao je Mekvej za Gardijan Australia. „Ubistvo nekoliko mladih policajaca je apsolutna tragedija“.

Mekvej je rekao da će ponuditi „svaku podršku“ koju može u ime zajednice koja se okuplja oko policijskih snaga.

Prijavljeno je da je jedan od potencijalno dvojice navodnih prestupnika upucan i ranjen.

Kurir mejl je izvestio da su policajci posetili imanje na zahtev policije Novog Južnog Velsa u vezi sa slučajem nestale osobe. Portparol policije Novog Južnog Velsa odbio je da komentariše kada su ga kontaktirali.

Policajci koji su odgovorili bili su iz obližnjih gradova Tara i Činčila, rekao je Mekvej. U ponedeljak uveče je izdata vanredna deklaracija za oblast Viambila, a Vejns roud je zatvoren za javnost.

PROČITAJTE JOŠ:

Stanovnicima je rečeno je da ostanu u zatvorenom prostoru do daljnjeg. Putevi su ostali zatvoreni u velikoj oblasti sa više imanja u ponedeljak kasno.

Hitna pomoć u Kvinslendu bila je na licu mesta, a portparol je opisao da je incident u toku.

Portparol hitne pomoći rekao je da su četiri ekipe reagovale na „incident KPS“, ali su bile stacionirane van proglašene zone. Na incident su reagovala najmanje tri helikoptera hitne pomoći.

Policija Kvinslenda je rekla: „Nekoliko policijskih ekipa je na imanju. Stanovnici u deklarisanim područjima moraju ostati u zatvorenim prostorima do daljnjeg, a vozačima i pešacima se savetuje da izbegavaju to područje. Za sada nema više informacija.”

Područje Viambila je poznata crna tačka za komunikacije.

BONUS VIDEO: Pucnjava u gej klubu u Kolorado Springsu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar