Foto: Aleksey Babushkin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ilja Ponomarjov jedan od vodećih ruskih opozicionara i jedini poslanik u ruskom parlamentu koji je glasao protiv aneksije Krima 2014. godine izjavio je da će ruskog predsednika Vladimira Putina insajderi iz Kremlja ubiti do oktobra.

Veruje da slabljenje podrške u Rusiji i strah od potencijalnog suđenja za ratne zločine mogu da dovedu do toga da Putina ubiju ljudi iz bližeg okruženja, piše Jutarnji list.

„Putinova moć leži u njegovoj poziciji alfa mužjaka, kao osobe koja je nepobediva. Prošle godine je ta pozicija počela da slabi. Moja prognoza je da neće dočekati svoj sledeći rođendan“, rekao je Ponomarjov za Nevsveek.

Dodaje da je njegov lični san da ga vidi u Hagu.

Pročitajte još:

„Ali ne verujem da se to desiti. Njegovo okruženje mu neće dozvoliti da ode u Hag jer bi njegovo svedočenje moglo da bude veoma štetno za njih. Biće ubijen’, rekao je opozicionar koji se zbog lične bezbednosti već neko vreme nalazi van Rusije.

Inače, Ponomarjov je bio član Državne dume od 2007. do 2016. godine, ali sada živi u Ukrajini, gde vodi novi pokret pod nazivom Prvi kongres narodnih poslanika Rusije, za koji se nada da će Rusiju transformisati u modernu demokratiju.

BONUS VIDEO Rusi raketirali Kijev u novogodišnjoj noći – pogođen hotel u centru grada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar