Foto: RSPCA / / SWNS / Profimedia

Svetski mediji su preneli mučan snimak na kojem se vidi kako se jedan muškarac iz Velike Britanije bezdušno obrušio na svog preplašenog psa, nakon što se je ljubimac izvršio nuždu u stanu.

Bezosećajni Adam Vordl (23) snimljen je kako napada svog psa Bobija. Na videu je prikazano kako Vordl vuče Bobija, pa ga onda udara ispred stana u Bernsliju.

Foto: RSPCA / / SWNS / Profimedia

Zatim je povukao zgrčenog ljubimca prema kandi za smeće. U napadu na preplašenog ljubimca, nakratno ga je prekinuo jedan prolaznik.

Čim je pomenuti čovek prošao, Vordl je nastavio sa nemilosrdnim napadom, šutirajući Bobija i udarajući ga krpom. Pas je ostao sav krvav i u modricama.

Nesrećna životinja je zadobila povrede zglobova i lica, a imao je posekotinu na oku, prenosi Dejli mejl.

Foto: RSPCA / / SWNS / Profimedia

Poštanski radnici su prijavili da su 25. aprila ove godine videli čoveka kao tuče psa isped stana. Policija je otišla do lokacije i otkrile snimak sa nadzorne kamere.

Foto: RSPCA / / SWNS / Profimedia

Inspektorka Vanesa Rid koja radi za organizaciju koja se bavi zaštitom životinja je pratila policajca do Vorldove kuće, gde je on priznao napad.

PROČITAJTE JOŠ:

Na pitanje zašto je napao nesrećnu životinju, Vordl je rekao: „Bobi je otišao u tolaet i ja sam se naljutio“.

Pas je potom odveden kod veterinara, gde je pregledan i lečen od zadobijenih povreda. Pas je predat na brigu dobrotvornoj organizaciji.

Vordl je proglašen krivim za nanošenje nepotrebne patnje psu i zabranjeno mu je držanje životinja na 10 godina.

BONUS VIDEO: Zbog čega je važno čipovanje pasa?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar