Zoran Milanović Foto: EPA-EFE/DANIEL NOVOTNY

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je izjavio da je ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman zvanično pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina u Hrvatsku, ali kako je rekao, ne u njegovo ime. Dodao je da nikada nije rekao da je NATO tražio od Hrvatske 1.500 vojnika, i ponovio da, u svakom slučaju, neće slati hrvatske vojnike u Ukrajinu.

„Jednog dana ovaj glupi ministar spoljnih poslova odlazi u Moskvu“, rekao je Milanović, misleći na zvaničnu posetu Grlića Radmana Rusiji 17. januara. „Šta on trenutno radi u Moskvi?  Lavrova (ruskog ministra spoljnih poslova). Ne, čovek ide tamo i zvanično predaje poziv Putinu da dođe u Hrvatsku.“

„Je li on predsednik države? Da li govori u moje ime? Ne govori. Plenković nije predsednik države i ne može da ugosti Putina“, nastavio je Milanović. Dakle, te iste Ruse, kojima pretite i žigošete, licemerno ih pozivate da dođu u Hrvatsku“, rekao je Milanović.

Negirao je da je on taj koji je puštao tezu da će hrvatski vojnici otići u Ukrajinu. Ne, to je uradio Jutarnji list koji je na naslovnoj strani objavio da NATO traži 1.500 vojnika i uz pitanje da li će ih Hrvatska poslati, rekao je on.

„Šta je to nego javno uznemiravanje? Tako da nikada nisam rekao da je to tražio NATO, ali sam preventivno rekao da ih Hrvatska neće slati. „Hrvatska neće slati vojsku u Ukrajinu, a videćemo Poljsku i Litvaniju u budućnosti“, rekao je on.

BONUS VIDEO: Zoran Milanović se raspravlja sa novinarima


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar