Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Tayfun Salci / Zuma Press / Kirsty O'Connor / PA Images / Liam McBurney / PA Images / Profimedia

U Britaniji je u toku najveći štrajk u poslednjih deset godina. Na ulicama se nalazi pola miliona ljudi koji štrajkuju zbog mizarnih plata, nemogućnosti pronalaska poslova i loših uslova rada.

Članovi sedam najvećih britanskih sindikata uključeni su u štrajk, zbog čega je naširoko poremećen rad škola, univerziteta, vozova i autobusa.

Naime, na hiljade škola zatvoreno je tokom dana zbog štrajka Sindikata nacionalnog obrazovanja (NEU), iako mnogi od roditelja do jutros nisu znali da li će njihova deca morati da ostanu kod kuće.

Državni službenici, mašinovođe, vozači autobusa i univerzitetsko osoblje takođe su obustavili rad. Građani koji su stupili u štrajk su se okupili ispred železničkih stanica, škola, ministarstava i univerziteta širom zemlje, a sindikati kažu da dobijaju snažnu podršku javnosti.

Pročitajte još:

Štrajk uključuje više od 100.000 članova sindikata javnih i komercijalnih službi (PCS), kao i osoblje graničnih službi u lukama i aerodromima.

BONUS VIDEO Kako su protesti paralisali Francusku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare