Rafa Izrael Palestina rat Foto:Tanjug/AP Photo/Fatima Shbair

U izraelskim vojnim udarima ubijeno je najmanje 70 Palestinaca i ranjeno još 250, dok su okupljeni čekali na kamione pomoći u gradu Gazi, saopštila je danas Kancelarija za medije palestinskih vlasti u Gazi pod kontrolom Hamasa, prenosi Rojters. Izraelska vojska kaže da je tokom procesa isporuke humanitarne pomoći u severni deo Pojasa Gaze, oko kamiona izbilo "nasilno okupljanje", i tom prilikom su Palestinci opljačkali utovarenu robu, a na njih je potom otvorena vatra.

Bolnica Kamal Advan u Gazi primila je tela 10 mrtvih i desetine ranjenih Palestinaca iz zapadnog grada Gaze, rekao je za Rojters šef bolnice Husam Abu Safija.

„Ne znamo koliko ih ima u drugim bolnicama“, dodao je on.

POGLEDAJTE JOŠ:

Izraelska vojska je saopštila da ispituje izveštaje o ovom napadu. Prethodno je Ministarstvo zdravlja Pojasa Gaze saopštilo da je od početka izraelske vojne ofanzive, nakon napada Hamasa 7. oktobra prošle godine, najmanje 30.035 Palestinaca ubijeno, a 70.457 ranjeno.

„Tokom incidenta, desetine stanovnika Gaze su povređene usled guranja i gaženja“, navodi IDF, dodajući da se incident istražuje.

Vojni izvor kaže da je nakon incidenta deo mase počeo da se kreće prema izraelskim snagama u toj oblasti, koje su imale zadatak da koordiniraju ulazak kamiona pomoći u severnu Gazu, na način koji je „ugrozio“ izraelske trupe, prenosi Tajms of Izrael.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar