Foto: GUILLEM SARTORIO / AFP / Profimedia, Shutterstock

Trojici planinara slomljene su noge nakon što su ih napali ljuti babuni koji su bacali kamenje na njih preko litice u Južnoj Africi.

Ogorčeni primati su se uznemirili kada su videli neobičan prizor sedam muškaraca kako se spuštaju niz njihovu teritoriju u udaljenim planinama.

Grupa od sedmoro planinara je stigla do uske platforme na vodopadu u planini Banhoek u blizini Stelenboša kada su dva planinara sjurila dole.

Preostalih pet, međutim, iznenada se našlo „pod vatrom“ od kamenja koje su bacali babuni iznad, a između njih je pala kamena gromada od oko 60 kg.

Džinovska stena je eksplodirala pri udaru i poslala oštre krhotine kamenja koje su letele poput gelera i lomile noge trojici planinara koji su se srušili u agoniji.

PROČITAJTE JOŠ:

Četvrti je zadobio ranu, a peti je udaren delom stene i zamalo se prevrnuo preko ivice, ali ga je spasio sigurnosni pojas.

Ali iskušenje za planinare bilo je daleko od kraja, jer je na njih padalo još desetine kamenja od pavijana iznad, primoravajući ih da se zaklone pored stene.

Jedan od planinara uprkos tome što je bio u tako udaljenom području uspeo je da uputi SOS poziv u pomoć i ubrzo je stigao helikopter Air Merci Service-a.

Sva tri pacijenta se oporavljaju nakon što su smešteni u bolnicu.

BONUS VIDEO: Žena ronilac pliva okružena jatom od dvadesetak ajkula i raža

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar