Nicolee Lines Foto: Facebook/Nicolee Lines

Majka troje dece koja je navela 15-godišnjeg dečaka na seksualni odnos nakon što mu je dala da konzumira marihuanu i alkohol pošteđena je zatvora.

Nikol Lajns (28) iz Kenta, pozvala je tinejdžera u svoju porodičnu kuću da je „uteši“ kada se osećala uznemireno. Ona mu je dala kanabis i alkohol te su ubrzo postali intimni.

U to vreme dečak je verovao da je „dobio na džekpotu“ i da je „zaljubljen“ u nju. No, kada je Lajns naposletku prijavio policiji, otkrio je da se osećao „iskorišćenim“ zbog njenih postupaka.

Iako je policija bila sumnjičava u vezi slučaja, nisu uspeli da pronađu dokaze o iskorišćavanju sve dok ih dečak sam nije obavestio o zločinu.

Na sudu u Kenterberiju, Lajns je priznala dve tačke optužnice za seksualnu aktivnost s detetom, tri tačke za posedovanje nepristojnih slika deteta koje je zavela, kao i nabavku i posedovanje droge.

Određene su joj dve godine zatvora, ali je kazna preinačena na dve godine uslovno. Dečak je, kako se čulo na sudu, zbog cele situacije postao emocionalno nestabilan.

„Veza je bila vrlo emotivna i nestabilna, postao je suicidalan ili je barem izrazio suicidalne misli, te misli o samopovređivanju“, naglasio je tužitelj Džai Patel.

Sudija Rupert Lou označio je postupke Lajns kao „ozbiljne seksualne prestupe“, ali je bio uveren da ona nije predatorka i da ju je dečak privukao „jednokratno“.

On je rekao Lajns, koja je plakala na optuženičkoj klupi kako se iz poruka koje je dobio na uvid videlo da se međusobno privlače, te je naglasio kako je dečak bio zaljubljen i kako je mislio „da je sve super“.

Gledajući unazad, osećao se „iskorišćenim i pretrpeo je značajnu uznemirenost i stres kao rezultat tog nepromišljenog odnosa. On vas krivi, i to s pravom, jer ste odrasla osoba“, kazao je sudija.

Nakon hapšenja, Lajns je detektivima priznala seksualni odnos, objašnjavajući da ju je „dečak privukao“ i da je „znala da je pogrešno što radi, ali on joj je stalno dolazio“.

Poricala je da mu je davala drogu osim što je s njim podelila kanabis, rečeno je na sudu.

Lajns je delovala vidno uznemireno tokom cele sudske rasprave, a sud je čuo da je odrasla u hraniteljskoj porodice nakon burnog detinjstva i da je kasnije pretrpela ozbiljne zdravstvene i mentalne komplikacije.

Koristila je kanabis, alkohol i MDMA za samolečenje, te je i sama bila vrlo ranjiva osoba, piše Jutarnji list.

***

BONUS VIDEO: Mediji su već presudili Brajanu Volšu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar