Foto: FBI

Maskirani ljudi kidnapovali su majku sedmoro dece u Meksiku, a FBI je ponudio nagradu za informacije.

Porodica kidnapovane Marije del Karmen Lopez (63) iz SAD kaže da je dobila snimak njene molbe da plate otkup jer njen život zavisi od toga.

To dolazi nakon što su vlasti u Teksasu upozorile američke građane da ne putuju u Meksiko tokom prolećnog raspusta, zbog visokog nivoa kriminalnih aktivnosti, i nakon nedavnih slučajeva smrtonosnih kidnapovanja Amerikanaca u toj zemlji.

Gospođa Lopez je odvedena 9. februara iz svoje kuće u Pueblo Nuevo, Kolima, u Meksiku, usred dana. Kako se navodi jedan komšija je video trenutak otmice.

„Izašli su iz kamiona, imali su maske koje su im pokrivale lica i razmenili su neke reči. Rekli su da su čuli moju mamu kako govori i moli se da neće ići sa njima“, rekla je Zonija Lopez, ćerka kidnapovane žene.

„Nedostaješ nam, jedva čekamo da budeš bezbedna kod kuće“, naveli su.

Rekla je za NBC4: „Dobili smo, mogli smo da čujemo, ono što nam zvuči kao snimak njene molbe da joj pomognemo, molimo vas da platite novac jer je njen život zavisio od toga“.

Gospođa Lopez, koja ima 19 unučadi, kupila je dom za penzionere u Meksiku pre devet godina i provodila je deo vremena tamo, a deo u Kaliforniji u SAD.

FBI je sada saopštio da nudi nagradu od 20.000 dolara za informacije i veruje da se radi o otmici za novac, a ne u vezi sa drogom.

„Ona ima porodicu i u Los Anđelesu i u okrugu Riversajd, ona bi zapravo išla tamo-amo u Meksiko i vraćala se u južnu Kaliforniju prilično često“, rekla je portparolka FBI-ja Laura Eimiler za NBC4.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ne verujemo da je to povezano sa drogom, verujemo da je opet bila meta za otmicu“, ističe se.

Ona je dodala: „Sada smo u fazi kada smo smatrali da je novac za nagradu u redu“.

Gospođa Lopez je opisana kao žena koja ima plavu kosu i smeđe oči.

FBI je tvitovao: „FBI nudi nagradu do 20 hiljada dolara za informacije koje vode do lokacije Marije del Karmen Lopez koja je navodno kidnapovana iz rezidencije u Pueblo Nuevo, Kolima u Meksiku. Lopez je američki državljanin“.

Kolima se smatra jednom od najopasnijih država u Meksiku zbog rata na čijem je čelu narko kartel Halisko Nova generacija. Bitka je usredsređena oko luke Manzaniljo koja je jedna od najvećih u Meksiku i gde se zna da dobijaju hemikalije iz Azije koje se koriste u proizvodnji sintetičkih droga.

Glavni grad Kolima je naveden kao najopasniji grad na svetu sa 182 smrtna slučaja na 100.000 stanovnika u 2022. godine.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar