Foto:Shutterstock

Majka petoro dece je uhapšena nakon što je navodno živela sa telima svoje mrtve dece - kako bi nastavila da traži beneficije za finansiranje svog raskalašnog načina života.

Žena, identifikovana samo kao Darija, navodno je držala leševe u prljavom stanu u gradu Velikije Luki, u Pskovskoj oblasti na severozapadu Rusije. Takođe je utvrđeno da jedna beba nije upisana na spiskove rođenih i umrlih.

Šokantni uslovi bili su toliko loši da je policija pronašla posmrtne ostatke jedne od preminulih beba koje su još nosile pelene. Policajci su upali u stan i zatekli užasavajuće uslove 23. novembra, sa uznemirujućim snimcima koji pokazuju kako majka, stara 34 godine, otkriva policiji gde je ostavila leševe, prenose lokalni mediji.

Među telima je bio i četvorogodišnji dečak, koji je još uvek imao odeću na sebi. Beživotno telo osmogodišnje devojčice, nažalost, otkriveno je u seoskoj kući koja je kupljena uz beneficije, prenosi Miror.

Rečeno je da je tim za rekonstrukciju zločina bio vidno šokiran kada je stavila lutku na mesto gde je jedan od leševa ostavljen da se raspadne. Do mračnog otkrića došlo se kada je još jedno Darijino dete – njeno najstarije dete, dvanaestogodišnji dečak, koji je živeo sa svojom bakom – otišlo u njen stan i videlo jedno od tela.

Dečak je tada navodno rekao svojoj baki, Darijinoj neimenovanoj majci, koja je alarmirala policiju. Ona je policajcima rekla: „U stanu moje ćerke je mrtvo dete. On je u krevetu, ali se kosti već vide“.

PROČITAJTE JOŠ:

Darijino jedino preživelo dete, petogodišnja devojčica, živela je u stanu okružena telima svoje braće i sestara. Lokalni mediji navode da se malo zna o bebi koja je umrla jer nije registrovana kada je rođena, ali se veruje da je bila stara samo nekoliko meseci.

Komšije su izjavile da su često čule decu kako vrište i da se Darija prema njima okrutno ponašala. Veruje se da je majka vodila buran način života, sklon zabavama koje se finansiraju iz dečjih dodataka.

Šesto dete, Darijino prvorođenče, navodno je umrlo pre mnogo godina pod čudnim okolnostima, koje tek treba da budu razjašnjene.

Istražitelji utvrđuju da li je Darija mentalno sposobna da joj se sudi. Navodi se da ruska policija istražuje Dariju za ubistvo. Ako se utvrdi da je mentalno sposobna, Darija bi mogla biti osuđena na 20 godina zatvora ako bude osuđena. Istraga je u toku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar