Foto: Instagram Printscreen/chloeamberdoggett

Policijska istraga je utvrdila da su požar u kojem je 21. septembra stradala Kloi Doget slučajno izazvali njeni sinovi.

Naime, iako je policija sumnjala da je požar namerno izazvao Kloin muž, jedan od njena dva sina priznao je da se kobnog dana igrao sa upaljačem u svojoj sobi i slučajno zapalio plišanog medu. Posle nekoliko trenutaka požar je zahvatio čitav sprat.

Foto: Instagram Printscreen/chloeamberdoggett

Deca su do upaljača došla lako, obzirom da je Kloi bila pušač. U kući nije bilo protivpožarnih alarma ili druge opreme za zaštitu od požara, piše Miror.

Požar su vatrogascima prijavile komšije, tek nekoliko desetina minuta nakon njegovog izbijanja, kada je crni dim počeo da izbija iz prozora.

Foto: Instagram Printscreen/chloeamberdoggett

Za to vreme u kući se odvijala prava drama. U trenutku izbijanja požara Kloi je pričala na telefon sa prijateljicom Filipom.

Kako je Filipa kasnije rekla u jedom trenutku je čula kako muž njene prijateljice panično doziva Kloino ime i ime njenog sina.

Pročitajte još:

„Video sam malog kako vrišti u sobi i kako počinju da gore stvari. Instiktivno sam krenuo da trčim kroz vatru i zgrabio dete. Nisam shvatio da je Kloi još uvek u spavaćoj sobi dok nisam izašao napolje“, rekao je njen muž.

Nakon što je sa detetom je napustio sobu, nije bilo šanse da se vrati nazad po Kloi.

Kasnije je utvrđeno da je Kloi nekoliko puta pokušala da razbije prozor, ali bezuspešno. Ona je zbog trovanja dimom preminula u bolnici tri dana kasnije.

BONUS VIDEO: Besana noć za hrvatske vatrogasce oko Šibenika

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar