Foto: San Mateo County Sheriff's Office via AP, MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Lekar, otac dvoje dece, uhapšen je nakon što je "namerno" sleteo svojim automobilom sa litice "Đavolje strane" u Kaliforniji, saopštila je policija. Sa njim su u to trenutku u vozilu bili članovi njegove porodice.

Doktor Darmeš Arvind Patel (41) iz Pasadene, optužen je za pokušaj ubistva i zlostavljanje dece nakon što su on, njegova supruga, takođe 41 godina, i njihovo dvoje dece (od 4 i 7 godina) pronađeni u ponedeljak 76 metara niz liticu.

Kalifornijska patrola na autoputu je utvrdila da su „na osnovu prikupljenih dokaza istražitelji utvrdili da je ovaj incident nameran čin“.

Foto: San Mateo County Sheriff’s Office via AP

Radiolog će biti smešten u zatvor okruga San Mateo nakon što bude pušten iz bolnice, gde se leči zbog povreda koje nisu opasne po život. Povrede je zadobila i njegova supruga Neha, a deca srednje teže povrede u nesreći.

Patrola na autoputu je takođe rekla da nije sigurna u kom je „režimu vožnje“ automobil Tesla bio kada se dogodila nesreća, ali da „izgleda da to nije faktor koji doprinosi ovom incidentu“.

Agencija nije elaborirala zašto se veruje da je Patel namerno sleteo autom sa litice.

Foto: San Mateo County Sheriff’s Office via AP

Vlasti su saopštile da su prvi put primile poziv u vezi sa Teslom koja je zaletela pored slikovitog kalifornijskog autoputa 1 u blizini Pacifika i srušila se niz liticu južno od tunela Tom Lantos u ponedeljak oko 10.50 časova.

Robin Džonson je u to vreme prolazio pored i prisećao se da je pomislio: „Vau, vozi izuzetno brzo da bi izašao na taj izlaz. Ne bi ni trebalo da ideš tim putem“.

Foto: San Mateo County Sheriff’s Office via AP

„I mogu da vidim u svom retrovizoru kako ovaj auto ide preko ivice i pravo dole“, rekla je za NBC Bai Area.

PROČITAJTE JOŠ:

Oko 30 do 50 spasilaca odmah je reagovalo na lice mesta i pokušalo da dođe do električnog vozila, za koje se procenjuje da se nalazilo 76 metara ispod autoputa.

Spasilački timovi su koristili užad da bi se spustili niz padinu noseći sa sobom opremu da probiju vrata, prenosi San Francisko Hronikal.

Nisu očekivali da će u vozilu naći bilo koga živog i bili su iznenađeni kada su unutra zatekli sve četiri osobe žive i pri svesti.

U tom trenutku ekipe su prvo radile da pomognu deci iz automobila, prenosi KTVU, i uspele da ih konopcima podignu na autoput. Kada su se vratili na kopno, stavljeni su na nosila i procenjeni da li imaju povrede.

Foto: Cal Fire San Mateo – Santa Cruz Unit via AP

Ali vlasti su i dalje morale da spasu roditelje – i za to im je bila potrebna vazdušna podrška.

Dramatični video snimci koje je CalFire objavio na mreži prikazuju helikoptere kako lebde iznad vode da pokupe odrasle i dovedu ih do područja za sletanje gde su ih čekale ekipe Hitne pomoći.

Piloti helikoptera su pazili da održavaju bezbednu udaljenost jedan od drugog. Čim su oslobođeni, cela porodica je odmah prevezena u medicinski centar Stanford.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar