MS Maud Foto:Fraser Gray / Alamy / Alamy / Profimedia

Norveški brod za krstarenje onesposobljen je u Severnom moru nakon što mu je talas razbio prozore na kontrolnom mostu i tako uzrokovao nestanak struje.

Kako prenosi Jutarnji list, brod prevozi 266 gostiju i 131 člana posade iz norveškog Floroa prema Tilburiju, u Ujedinjenom Kraljevstvu.

U međuvremenu, Danska spasilačka koordinacija potvrdila je da niko nije povređen i da su putnici i članovi posade na bezbednom.

„Na brodu nema struje“, rekao je portparol spasilaca i dodao da „glavni motor radi, ali navigacijski sistemi i radari ne“.

Naime, voda je ušla u brod nakon što su jaki vetrovi razbili prozore na brodu dok je plovio oko 200 kilometara od zapadne obale Danske i 330 kilometara od istočne obale Britanije iz Floroa u Norveškoj u četvrtak. Trebao je da stigne u britanski Tilburi u petak.

Pročitajte još...

MS Maud plovio je oko 193 kilometra od zapadne obale Danske u četvrtak kada se dogodio incident, rekao je portparol danskog Zajedničkog centra za koordinaciju spašavanja (JRCC). Od JRCC-a nije zatraženo da evakuišu putnike i posadu, što je navelo portparola da veruje da je „sve u redu“ s onima koji su još uvek na brodu.

Inače, ruta broda je promenjena nakon bezbednosnih provera i tehničkih procena, a putnici će se sada iskrcati u Bremerhavenu u Nemačkoj.

„Naš tim je organizovao dalje putovanje kući za goste na brodu“, rekao je portparol „Hurtigruten Expeditionsa“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar