Foto:Not supplied / WillWest News / Profimedia

Ruski Nacionalni antiteroristički komitet saopštio je da su Krimski most noćas u 3.05 sati napala dva ukrajinska bespilotna plovila. Ovakve navode potvrđuje i BBC, koji prenosi izjavu neimenovanog izvora iz bezbednosne službe Ukrajine. On je za pomenuti medij rekao da je napad na Krimski most bio specijalna operacija pomorskih snaga oružanih snaga Ukrajine i Službe bezbednosti Ukrajine.

„Usled počinjenog terorističkog akta oštećena je putna komponenta Krimskog mosta. Istovremeno, dve odrasle osobe su poginule, a jedno dete je povređeno“, navedeno je u saopštenju.

Pokrenut je krivični postupak po članu teroristički akt. Navodi se da su na licu mesta službe Hitne pomoći i da organi reda sprovode sve neophodne operativne i istražne radnje.

Krimski most Foto: AP

Istražitelji utvrđuju umešane u organizovanje „terorističkog akta“ iz redova ukrajinskih specijalnih službi i oružanih formacija, saopštila je pres-služba Istražnog komiteta.

Drumski saobraćaj preko mosta na Krimu je obustavljen, a železnički saobraćaj je ponovo uspostavljen oko 9 sati jutros.

Izvor tvrdi: Ukrajinci su napali most

Istovremeno, BBC prenosi izjavu neimenovanog izvora iz bezbednosnog sektora Ukrajine, koji potvrđuje da Kijev stoji iza napada.

„Most je napadnut dronovima sa površine vode. Bilo je teško doći do mosta, ali je na kraju bilo moguće“, rekao je neimenovani izvor.

POGLEDAJTE JOŠ:

Zaharova: U sve umešane strane službe

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da su odluku o jutrošnjem napadu na Krimski most doneli ukrajinski zvaničnici i vojska, uz, kako je navela, učešće američkih i britanskih obaveštajnih službi.

„Današnji napad na Krimski most izveo je kijevski režim. Ovaj režim je teroristički i ima sve oznake međunarodne organizovane kriminalne grupe“, napisala je Zaharova na Telegramu, prenose RIA Novosti.

Ona je dodala da odluke donose ukrajinski zvaničnici i vojska, uz „direktno učešće američkih i britanskih obaveštajnih agencija i političara“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare