Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Kejt Midlton i kraljevska porodica su besni! Naime, posle članka u magazinu "Tatler" koji je napisala Ana Pasternak, inače dobra prijateljica, najbolje drugarice Megan Markl, a koji je prema saopštenju iz Kensingtonske palate pun izmišljotina, vojvotkinja od Kembrdiža, odlučila je da ih tuži.

Samo dan nakon što je članak objavljen, služba za odnose s javnošću iz Kensingtonske palate pustila je saopštenje u kojem je poručila:“Ova priča sadrži mnogo netačnih informacija, koja nisu proverena u Kensingtonskoj palati pre objave“.

Inača, u pitanju je omiljeni magazin kraljevske porodice „Tatler“, a Kensingtonska palata vrlo retko reaguje na razne napise i tračeve, kojih su britanski tabloidi puni, pa nema ni poente reagovati svaki put. Međutim, ovaj je, preao sve granice. Poslednjih dana digla se prašina oko članka u magazinu Tatler, koji govori o vojvotkinji Kejt Midlton na pogrdan način, a naslovljen je „Katarina Velika“.

Članak pisala Meganina prijateljica

Ova priča završila je na naslovnoj strani, a između ostalog piše o problemima između Kejt Midlton i Megan Markl. Međutim, Kejt je, za razliku od Megan, prikazana u negativnom svetlu, sa mnogo mana. Što naravno ne čudi kada se zna da je tekst napisala Ana Pasternak, inače dobra prijateljica Vanese Mulroni, svastike Meganine najbolje prijateljice Džesike Mulroni.

U članku piše kako je vojvotkinja strašno iscrpljena zbog svih obaveza koje su je snašle nakon Megzita, odnosno nakon što su Megan Markl i Hari napustili dvor i preselili se u Sjedinjene Američke Države. Samo dan nakon što je članak objavljen, služba za odnose s javnošću iz Kensingtonske palate javila se i u saopštenju poručila: „Ova priča sadrži mnogo netačnosti i lažnih pogrešnih tvrdnji, koje nisu proverene u Kensingtonskoj palati pre objave“.

Ovo je bio presedan na britanskom dvoru zbog toga što kraljevska porodica inače ne reaguje na tabloide, razne tračeve i navode koji se svakodnevno objavljuju. Pejdž Siks (Page Six) sada piše da vojvode od Kembriža pokreću i tužbu protiv Tatlera zbog ovog članka, iako je ovaj magazin omiljen svim članovima kraljevske porodice i redovno se čita. Možda baš zato osećaju da su iznevereni…  Iz palate tvrde kako je članak pun seksističkih izjava, diskriminacije, netačnih navoda.

Palata: Autori i urednici da se stide

„Napisano je neverovatno mnogo zlih i uvredljivih stvari zbog čega autor i urednici stvarno treba da se stide svog stava i izjava. Članak diskriminiše žene u svom najgorem obliku“, rekao je jedan izvor.

Pročitajte još:

„Ironija je zapravo što je Tatler omiljeni magazin svih članova kraljevske porodice i zbog toga je uredništvo valjda mislilo da je pošteđeno moguće tužbe i negodovanja. Međutim, trenutno ne znači ništa ni to što su ugledna novina i što ih čita svaki obrazovan Britanac“, zaključio je.

Osim što su je prikazali u lošem svetlu u odnosu na Megan, palati je najviše zasmetalo i to što su vojvotkinju uporedili sa princezom Dajanom koja je vodila bitku sa bulimijom, a sve zbog njene vitke linije, nakon rođenja trećeg deteta, princa Luisa. Iza svih navoda koji su ispisani u popularnom magazinu Tatler, glavni urednik Ričard Denen, odgovorno stoji, opovrgavajući odgovor kraljevske porodice.

Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ

Urednik: U Palati lažu da nisu znali da pišemo članak

„Kensingtonska palata znala je da smo pre nekoliko meseci počeli da uređujemo izdanje s naslovnom pričom ‘Katarina Velika’. Čak smo ih zamolili da zajedno radimo na celoj priči. Činjenica da poriču da su ikada išta o tome znali je kategorička laž“, rekao je pre nekoliko dana glavni urednik.

Još je zanimljivije što Dejli Mejl piše kako je moguće da je sve to istina zbog toga što je novinarka Ana Pasternak, koja je pisala članak, dobra prijateljica Vanese Mulroni, svastike Meganine najbolje prijateljice Džesike Mulroni.

„Pasternak tvrdi da je priča koju je napisala istinita i da su njeni izvori verodostojni. Ona je pijateljica sa Vanesom Mulroni, koja je nekada radila za tabloid Tatler, a sada živi u Kanadi“, rekao je izvor.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare