Jair Bolsonaro Dzair Bolsonaro
Džair Bolsonaro Foto:Tanjug/AP Photo/Eraldo Peres

Zvanična kreditna kartica bivšeg brazilskog predsednika Žaira Bolsonara otkriva koliko je on zapravo ekstravagantan – pet miliona američkih dolara potrošio je tokom četvorogodišnjeg mandata, što i ne čudi kada se u obzir uzme da je na običnu skromnu večeru plaćao više od 21.000 dolara.

Naime, nova brazilska vlada objavila je u petak na svom sajtu izvod stanja računa zvanične kartice bivšeg šefa države.

Uz Bolsonara, pristup kreditnoj kartici imao je i njegov tim koji čini 21 osoba.

Za razliku od svojih prethodnika, Bolsonaro je bio tajanstven kada su u pitanju troškovi, ali je njegov naslednik Luiz Inasio Lula odlučio da to objavi.

Jair Bolsonaro Foto: AP Photo/Bruna Brado

Bolsonaro je govorio da nije potrošio „ni jedan peni“ sa karticom, ali računi pokazuju drugačije.

Tako je Bolsonaro potrošio više od 235.000 američkih dolara na godišnje odmore 2019., 2020. i 2021. godine.

Tokom jedne posete benzinskoj pumpi, potrošio je skoro 14.000 dolara i 286.000 dolara na nekoliko boravaka u luksuznom hotelu u Guaruhi, letovalištu nedaleko od Sao Paula.

Pročitajte još:

Ipak, čini se da je Bolsonaro najviše trošio na bogate ručkove i večere. Tokom posete relativno jeftinom restoranu u Boa Visti, u državi Roraima, predsednikovom karticom plaćen je račun od više od 21.000 dolara.

Tokom četiri godine, ostavio je više od 71.000 dolara pekari u Rio de Žaneiru, a jedna kupovina iznosila je skoro 11.000 dolara. Taj iznos potrošen je dan posle venčanja Bolsonarovog sina i pre bajkerskog skupa koji su Bolsonarove pristalice organizovale na ulicama Rija.

Na primer, na sladolede je potrošeno više od 1.600 dolara.

BONUS VIDEO Demolirane prostorije brazilskog kongresa

Komentari

Svi komentari (0)