Žair Bolsonaro Foto:EPA-EFE/TWITTER

Bivši predsednik Brazila Žair Bolsonaro pušten je iz bolnice u blizini Orlanda na Floridi, gde je primljen u ponedeljak zbog problema sa stomakom, javlja Rojters pozivajući se na neimenovani izvor blizak njegovoj porodici.

Bolsonaro, koji je otišao na Floridu 48 sati pre isteka mandata, primljen je u bolnicu dan nakon što je stotine njegovih pristalica upalo u u brazilski Kongres, Vrhovni sud i predsedničku palatu u Braziliji.

Bolsonaro je pružena zdravstvena pomoć zbog bolova u crevima, koji su povezani sa napadom nožem na njega 2018. godine, tokom predizborne kampanje, prenosi Rojters.

Brazil Foto:EPA-EFE/ANDRE BORGES

Njegov lekar je rekao da stanje nije ozbiljno.

POGLEDAJTE JOŠ:

Bolsonaro (67) nije priznao poraz na izborima koji su se vodili u napetoj atmosferi i odleteo je u SAD pre primopredaje dužnosti 1. januara, a u ponedeljak je primljen u bolnicu na Floridi sa bolovima u stomaku.

Desetine hiljada Bolsonarovih pristalica upale su u u nedelju u zgrade Kongresa, Vrhovnog suda i predsedničku palatu, a predsednik Brazila Luis Inasio Lula da Silva, koji nije bio u Braziliji u trenutku izbijanja nereda, okrivio je Bolsonara za nerede i najavio da će svi učesnici biti kažnjeni.

BONUS VIDEO Demolirane prostorije brazilskog kongresa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar