Foto:OceanGate Expeditions / Xinhua News / Profimedia; printscreen/youtube/@DALLMYD

Jutjuber pod imenom Skuba Džejk objavio je svoje snimke iz podmornice Titan, u kojoj je bio ove godine, i to samo nekoliko nedelja pre tragedije, na "misiji III". Njegova ekspedicija je na kraju, zbog neočekivanih problema, otkazana. Tragedija u kojoj je podmornica na kraju implodirala s pet putnika je bila "misija V".

U videu se, između ostalog, može videti kako izgleda proces ulaska u podmornicu, zatvaranje sa 17 šrafova spolja i zaron, piše Index.hr.

„Da ekspedicija nije otkazana, ja sam mogao da budem u toj podmornici“, kaže u videu jutjuber koji je na brodu „OceanGate“-a proveo devet dana. Pokazao je i proces vaganja pre ulaska u podmornicu.

„Nosio sam nekoliko čokoladnih keksa, dva sendviča i kamper da mogu sve to da snimim“, objasnio je on.

U videu se može videti i Stokton Raš, izvršni direktor „OceanGate“-a, koji je stradao u podmornici. U jednoj sceni Raš pokazuje i kontrolor kojim je upravljao podmornicom.

Pročitajte još...

Takođe, u snimku se čuje kako Raš govori da otkazuje zaron, jer „nešto nije u redu sa podmornicom“, odnosno s kontrolnim sastavom.

„Ovo je podsetnik da je život veoma dragocen i da može da nestane u sekundi. Da je bilo lepo vreme, da me Stokton pitao želim li mesto u toj podmornici, ja bih opet otišao. Mogao sam da budem dole s njima. Zahvalan sam što sam tu danas, ali ljudi na ekspediciji su bili divni i jako sam zahvalan na celom iskustvu“, rekao je jutjuber na kraju videa.

BONUS VIDEO Brod koji je potonuo na svom prvom i jedinom putovanju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar