Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Još jedan avion kojim su srpski državljani iz Tel Aviva došli u Beograd, sleteo je večeras u 21.20 sati na Aerodrom Nikola Tesla.

Očekivano vreme sletanja pomereno je za oko 20 minuta, javila je reporterka N1 sa aerodroma.

Nemanja Mitrović, jedan od putnika, kazao je za N1 da problema sa kupovinom karata nije bilo.

„Evakuacije nije bilo, osim onog prvog dana, sve ostalo su bili normalni letovi. Karte koje su izlazile u prodaju bile su oko 1.200 do 1.400 evra za letove koji traju 16 ili 18 sati. Država nije mnogo učinila da se mi bezbedno vratimo kući, ali to me ne čudi, jer država ne brine ni o ljudima koji žive ovde, a kamoli onima u inostranstvu“, rekao je.

PROČITAJTE JOŠ:

U Tel Avivu ima mnogo straha i zabrinutosti, jer prvi put im je neko ušao sa vojskom na teritoriju.

„Snimci koji dolaze do vas putem društvenih mreža čine se da se ne osećate bezbedno“, dodao je on.

To je peti po redu let kojim su srpski državljani koji su se zatekli u Izraelu, koji je u petak napao Hamas, stigli u zemlju.

Prvi je bio redovni let u nedelju, a drugi, vanredni, 9. oktobra posle ponoći.

Tim letom su se u zemlju vratili srpski državljani koji su imali karte za druge avio kompanije, koje su u međuvremenu, zbog situacije u Izraelu, otkazale letove.

Još jedan redovan let stigao je u ponedeljak.

Podsetimo, kapetan Dušan Milatović, direktor letačke operative, istakao je za RTS da nijedan let za Tel Aviv nije otkazan i da će redovno leteti dokle god to situacija dozvoljava. Posebno ističe i da su avioni iz Beograda za Izrael puni.

Naglasio je da je aerodrom „Ben Gurion“ zaštićena zona, da izraelska vojska štiti taj koridor kojim naši avioni stižu do samog aerodroma, tako da s te strane nije bilo nikakvih problema.

Međutim, naši građani naišli su i na brojne poteškoće.

Srpski državljanin Miloš Veličković, koji se nalazi u Tel Avivu, kazao je za N1 da mu je povratak u Srbiju onemogućen iz više razloga. Najpre jer nije bio, kako je rekao, „prioritetan“, a sada jer „nije bezbedno“.

Miloš nije jedini, a kako priča, tridesetak srpskih državljana ima isti problem – a to je nemogućnost povratka u Srbiju.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar