Foto: Eyup Elevli / AFP / Profimedia, Orhan Yoldas / AFP / Profimedia, Selami Kucukoglu / AFP / Profimedia

U današnjem zemljotresu kod turskog grada Malatija poginula je jedna osoba, a 69 je povređeno, saopštio je direktor turske Agencije za upravljanje katastrofama (AFAD) Junus Sezer.

„Akcije spasavanja se intenziviraju u pet objekata. Suočavamo se sa naknadnim potresima na skoro svaka tri minuta. Građanima smo savetovali da se sklone od ranije oštećenih objekata, jer se ruše“, rekao je Sezer, a preneo list „Hurijet“.

Na društvenim mrežama su se pojavili snimci sa ulica Malatije, na kojima se vidi kako se ruše zgrade nakon novog snažnog potresa.

Zgrade su se srušile kao kule od karata, a nakon toga se digao ogroman oblak prašine. Na pojedinim snimcima se vide ruševine duž čitave ulice, od kojih su mnoge urušene do temelja tokom razornog potresa koji je pogodio Tursku i Siriju 6. februara.

Podsećamo, zemljotres koji je danas pogodio istok Turske, odnosno okrug Ješiljurt kod grada Malatije, bio je jačine 5,6 stepeni.

Potres se osetio u Kahramanmarašu, Adijamanu, Elazigu i okolnim pokrajinama. AFAD je saopštio da ima uništenih zgrada.

Zvaničnik Ješiljurta, Mehmet Činar, saopštio je da su otac i ćerka, koji su ušli u kuću da pokupe stvari, ostali pod ruševinama i da je u toku potraga za njima.

BONUS VIDEO: Jutro posle novog razornog zemljotresa u Turskoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar