Hrvatska Split nevreme Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ MARIO STRMOTIĆ

U ponedeljak je delove Dalmacije zahvatilo jako nevreme, koje je u različitim periodima zahvatalo različite delove Hrvatske.

Na Korčuli je u popodnevnim satima duvao veoma jak vetar, padala je snažna kiša, a u jednom trenutku vetar je iščupao veliko stablo.

PROČITAJTE JOŠ:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji vatrogasci su u ponedeljak imali 40-tak intervencija ispumpavanju vode iz objekata na području Dubrovnika, Konavala, Ploča, Metkovića i Orebića.

Zbog velike količine kiše saobraćaj je bio u blokadi, a problem su izazivali i šahtovi koje je izbacila velika količina vode.

Na području doline Neretve vatrogasci su intervenisali 25 puta, po nekoliko intervencija je zabeleženo na području Orebića, Pelješca, Korčule i Dubrovačkog primorja.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji, jaka kiša je pala na području Makarske. Vatrogasci su zabeležili 4 intervencije ispumpavanja – 1 na porodičnoj kući (poplavljeno dvorište), 2 iz podruma zgrada te ispumpavanja okna lifta u hotelu.

Postoji opasnost od olujne bure

Na Jadranu umerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, od sredine dana prema otvorenom moru u okretanju na severozapadni.

DHMZ je za utorak izdao žuto upozorenje za Istru, Kvarner i Dalmaciju zbog jakog vetra, a za Velebitski kanal narandžasto.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar