Izrael Liban bombardovanje Foto:Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar

Izrael je bombardovao centar Bejruta, glavnog grada Libana rano jutros, ubivši najmanje šestoro ljudi, nakon što su njegove snage doživele najsmrtonosniji dan na libanskom frontu u godini sukoba protiv Hezbolaha.

Izrael je saopštio da je izvršio vazudšni napad na Bejrut, a kako prenosi Gardijan, stanovnici su svedočili da su čuli projektile, a nakon toga i ogromnu eksploziju.

Na snimcima se vidi kako gori pod stambene zgrade.

Stanovnici koji žive u obližnjim oblastima počeli su da beže, brzo se udaljavajući skuterima i automobilima.

Kako prenosi Gardijan, izraelska vojska pogodila je medicinski centar koji pripada Islamskoj zdravstvenoj organizaciji povezanoj s Hezbolahom, što je bio drugi vazdušni napad na centar Bejruta ove nedelje.

Najmanje šest osoba je poginulo, a sedam je ranjeno, saopštili su libanski zdravstveni zvaničnici, dodajući da je još 46 ljudi ubijeno u izraelskim napadima na grad u prethodna 24 sata.

PROČITAJTE JOŠ

Izraleska vojska saoštila je ranije da će gađati Bejrut, te je izdala upozorenja o evakuaciji.

Osim medicinskog centra, tri projektila su takođe pogodila južno predgrađe Dahieh, gde je prošle nedelje ubijen lider Hezbolaha Hasan Nasralah, a čule su se i glasne eksplozije, saopštili su libanski bezbednosni zvaničnici.

Još šest osoba je ranjeno i prebačeno u bolnice.

To je drugi izraelski udar na centar Bejruta od početka konflikta između proiranskog Hezbolaha i Izraela, 7. oktobra 2023. godine.

BONUS VIDEO Kome odgovara rat na Bliskom istoku? Mirko Stefanović, bivši ambasador u Izraelu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar