Vladimir Nekrasov Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Još jedan izvršni direktor druge najveće ruske naftne kompanije misteriozno je umro - treći tajkun u Lukoilu koji je stradao pod sumnjivim okolnostima u roku od godinu i po dana.

Vladimir Nekrasov (66), predsednik odbora direktora Lukoila, preminuo je „iznenada“, a ruski državni mediji objavili su „preliminarni“ zaključak lekara da je doživeo „akutnu srčanu insuficijenciju“.

Njegova smrt usledila je nakon smrti Ravila Maganova (67) u Centralnoj kliničkoj bolnici, poznatoj i kao Klinika u Kremlju, u septembru prošle godine.

Zvanično, Maganov je bio u bolnici zbog dugotrajnog srčanog problema i pao je sa prozora na šestom spratu i umro na licu mesta.

Milijarder Aleksander Subotin (43) takođe povezan sa energetskim gigantom Lukoilom, gde je bio glavni menadžer, pronađen je mrtav u maju nakon što je „primio savet od šamana“.

Jedna teorija je da je Subotin bio otrovan otrovom žabe, što je izazvalo srčani udar.

Inače, Lukoil je u početku izgledao manje nego lojalan Putinu kada je počeo rat, zahtevajući pregovore za okončanje borbi.

Nedelju dana nakon sukoba, odbor kompanije – uključujući i Nekrasova i Maganova – izdao je saopštenje o Putinovoj invaziji, izražavajući svoju „zabrinutost zbog tekućih tragičnih događaja u Ukrajini i najdublje saosećanje sa svima onima koji su pogođeni ovom tragedijom“.

Nekrasov, koga je odlikovao bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev, preuzeo je dužnost predsednika od preminulog Maganova. Pre toga je bio potpredsednik Lukoila, a prethodno je odlikovan Ordenom zasluga za otadžbinu 4. stepena.

Nekrasov, koji je imao dva odvojena pasoša EU, za Austriju i Češku, kao i svoje rusko državljanstvo, izbegao je sankcije Zapada zbog rata, piše Dejli mejl.

***

BONUS VIDEO: Uslov za pasoš i boravak ćutanje o Putinu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar