Foto: Allen J.M. Smith / Shutterstock

Ruske vlasti saopštile su da je ruski borbeni avion SU-35 sinoć presreo dva američka bombardera iznad Baltičkog mora. Sada su se na internetu pojavili navodni snimci ove akcije.

Tačnije, ruska ambasada u Sjedinjenim Državama saopštila je da je Su-35 presreo američke bombardere B-52 koji su leteli ka ruskoj granici. Ruska državna novinska agencija TASS javila je da je Centar za kontrolu nacionalne odbrane ruskog Ministarstva odbrane identifikovao dva američka aviona kao strateške bombardere B-52H, piše Index.hr.

„Radari dežurnih snaga PVO Zapadnog vojnog okruga su 20. marta 2023. godine otkrili dva vazdušna cilja koja lete u pravcu državne granice Ruske Federacije iznad Baltičkog mora“, saopštilo je ministarstvo.

Pročitajte još:

U saopštenju se dodaje i da je borbeni avion Su-35 podignut kako bi se sprečilo „kršenje državne granice“ od strane američke letelice i da je avion stigao u „zonu vazdušne patrole“.

„Nakon što se strani vojni avion udaljio od državne granice Ruske Federacije, ruski avion se vratio u svoju matičnu bazu“, saopštilo je ministarstvo i dodalo da je Su-35 strogo delovao u skladu sa međunarodnim vazdušnim pravom.

U međuvremenu se na društvenim mrežama pojavio snimak, čija autentičnost još uvek nije potvrđena.

BONUS VIDEO Isplivao snimak incidenta iznad Crnog mora: Ovako je ruski lovac oborio moćni američki dron

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar