Velika bela ajkula Foto: EPA/HELMUT FOHRINGER

Kineska influenserka je pod policijskom istragom nakon što je snimak na kom se vidi kako peče, a potom i jede belu ajkulu postao viralan.

Na snimcima vlogerke, poznate po svom onlajn pseudonimu Tizi, vidi se kako proba ovu ajkulu. Policija iz Nančonga je potvrdila da je pitanju velika bela ajkula.

„Možda izgleda opako, ali njeno meso je zaista veoma nežno“, rekla je Tizi, dok je kidala komade mesa sa roštilja, na video snimku objavljenom sredinom jula.

Ovaj video je u međuvremenu obrisan, ali je influenserka jasno prikazala kako leži pored ajkule, samo kako bi pokazala koliko je životinja veća od nje, prenosi Gardijan.

Ona je zatim ajkulu prepolovila, marinirala i ispekla je na roštilju. Velika prašina se podigla oko ovog slučaja jer su velike bele ajkule označene kao vrsta u opasnosti od strane Međunarodne unije za zaštitu prirode – što je jedan korak od toga da budu označene kao ugrožena vrsta.

PROČITAJTE JOŠ:

U Kini nezakonito posedovanje ajkula može dovesti do kazne od pet do deset godina zatvora.

„Zapanjujuće je da slavna ličnost sa interneta može pojesti zaštićenu životinju pred milionima usred bela dana“, glasio je jedan komentar ispod videa.

Nejasno je da li će Tizi, koja ima skoro osam miliona pratilaca biti kažnjena zbog ovog.

Ona je lokalnim medijima rekla da je ajkula nabavila „legalnim kanalima“, a sada ceo slučaj istražuje policija.

BONUS VIDEO: Plivanje među ražama i ajkulama

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar