Foto: Twitter/Health Alerts

Velika bela ajkula napala je muškarca Judžina Finija na poznatoj plaži u Kaliforniji i tom prilikom mu zapravo spasila život.

Naime, Fini je u julu 2015. plivao duž obale Hantington Biča u Kaliforniji i u jednom trenutku osetio je snažan udarac u leđa. Po izlasku iz mora primetio je posekotinu dugu oko 30 centimetara na leđima, a njegova devojka je rekla da je u jednom trenutku videla peraje ajkule.

„Osećao sam se kao da me je udarila tona cigli, kao da me je neko udario bičem. Nikada nisam bio tako udaren“, rekao je Fini, prenosi Dnevnik.hr.

Pročitajte još:

Ubrzo nakon susreta sa velikim belim psom, Fini je teško disao i osetio jak bol u grudima i zatražio je medicinsku pomoć. Rendgen je otkrio da Fini ima tumor na desnom bubregu, nakon čega su mu lekari uklonili tumor i oko 20 odsto bubrega.

„Inače nikada ne bih otišao na skeniranje. Ovo je očigledno bio jedini pravi način da saznam kako se tumor širi“, rekao je Fini.

Zbog toga je kako kaže večno zahvalan ajkuli koja ga je napala.

„Počeo bih da gubim na težini, razboleo bih se, ali onda bi bilo kasno. Da sam mogao da pronađem ovu ajkulu i zagrlim je, uradio bih“, zaključio je Fini.

BONUS VIDEO Plivanje među ražama i ajkulama

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare