Foto: Shutterstock

Video snimak koji je šokirao svet, a pojavio se na društvenim mrežama, prikazuje ogromnu belu ajkulu koja uništava zaštitni kavez Džimija Partingtona koji je odlučio da se upusti u avanturu plivanja sa ajkulama.

Video prikazuje ronioca Džimija Partingtona kako se penje u kavez dok predator pliva u blizini među jatom riba.

Nakon što se popeo, Džimi je posmatrao radoznalu ajkulu 4,8 metara koja se u nekoliko navrata približava.

U video snimku od kojeg zastaje dah, ronilac nekoliko puta pokušava da skoči nazad pre nego što je na kraju odustao i mahnito doplivao do obližnjeg čamca.

Snimak je kasnije podeljen u okviru Diskaverijeve „Nedelje ajkula“.

Džef Kur, producent i reditelj, rekao je: „Veliki beli otvoreni okean je film koji prati priču mog prijatelja, stručnog ronioca po imenu Džimi Peterson“.

„Zapravo je praživeo kada ga je udarila velika bela ajkula“, naveo je. „Uspeli smo da snimimo ovaj susret na filmu i to je zapravo najspektakularija sekvenca u istoriji ‘Nedelja ajkula'“, dodao je.

PROČITAJTE JOŠ:

„To je čudesno, jer kada je Džimija udarila ajkula, nije ga ogrebala. Zapravo plivao je nazad do čamca, ali je bio dobro. U ovom filmu postoji mnogo više od samog tog susreta“, istakao je.

Džimi se ovim povodom oglasio na Instagramu: „Prošle su tri godine u stvaranju i jedva čekam da vidite moje putovanje, uključujući i to što sam se najbliže do sada približio velikoj beloj ajkuli“.

„Hvala još jednom svima koji mi pomogli da dođem ovde nakon svega što se desilo, svi moji prijatelji i porodica su mi pružili neverovatnu podršku i na tome sam veoma zahvalan“, dodao je.

BONUS VIDEO: Velika bela ajkula – Kako izgleda napad 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare