Staford pas
Besan pas ilustracija Foto:Shutterstock

Američki stafordski terijer je u četvrtak popodne u jednom od naselja u Zagrebu izašao iz dvorišta, iskoristivši nepažnju veoma pijanog vlasnika (48), napao i ugrizao dete (5) na ulici, povredivši mu potkolenicu. Protiv osumnjičenog je sada podneta krivična prijava.

Osumnjičenom je, kako tvrdi policija, zbog njegove velike alkoholisanosti od čak 4,07 promila pas pobegao iz dvorišta i napao dete, piše Večernji list.

Prijava protiv 48-godišnjaka podneta je tzv. redovnim putem, što znači da će se u postupku braniti sa slobode.

O događaju i završetku policijske istrage zagrebačka policija izvestila je na svojoj internet stranici.

Pročitajte još:

„Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke završili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje u počinjene krivičnog dela „Dovođenje u opasnost života i imovine opšte-opasnom radnjom ili sredstvom“ na štetu maloletnog deteta. Sumnja se da je 48-godišnjak svog psa rase američki stafordski terijer držao na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi, posebno dece i životinja, omogućivši mu kretanje bez nadzora, a suprotno odredbama Zakona o zaštiti životinja“, navodi se u saopštenju.

Inače, sve se dogodilo 5. januara 2023. godine oko 16.45 sati, kada je pas pobegao pijanom vlasniku prilikom ulaska u dvorište njegove kuće u Ulici Kustošijski venac nakon čega je na ulici napao i ugrizao maloletno dete.

BONUS VIDEO Kuća coveka koji je preminuo nakon sto mu je staford napao kuče

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar