Foto:privatna arhiva,shutterstock

U beogradskom naselju Krnjača juče je pas lutalica odgrizao dvogodišnjoj devojčici prst na ruci. Kako za Nova.rs navodi tetka devojčice, Vesna Milosva Brkić, ona je operisana sinoć na odeljenju Dečije plastične hirurgije i nije sigurno da li će detetu prst biti u funkciji jer joj je ostao samo koren prsta.

Kako navodi šokirana žena za naš portal, njoj su juče u poseti došle sestra bliznakinja i sestričina.

„Moja sestra koja inače ne živi tu u kraju, došla je juče kod mene sa sestričinom. U nekom trenutku izašle su na ulicu da prošetaju kada je prišlo neko malo crno kuče. Devojčica je krenula da ga pomazi kada je ono odjednom uhvatilo za desnu šaku i odgrizlo joj deo malog prsta“, navodi naša sagovornica.

Kako dodaje, odmah su pozvali Hitnu pomoć, ali su oni odbili da izađu na teren.

„Odmah su zvali Hitnu i rekli da je detetu otkinut deo prsta koji je pas najverovatnije pojeo, a njihova rekla je bila da to nije sigurno toliko strašno i da se za pomoć obrate Domu zdravlja. Kada smo otišli u Dom zdravlja, ljudi su se šokirali, odmah su je previli i dali uput za Institut za majku idete“, u neverici navodi Vesna.

Foto:privatna arhiva

Kako dodaje, devojčicu je sinoć operisao načelnik Dečije plastične hirurgije i nije životno ugrožena.

„Veliki stres je doživela, u bolnici će biti još najmanje nedelju dana. Operacija je bila komplikovana jer su joj operisali kost, ali joj je šaka funkcionalna. Nema gornji deo malog prsta, operisan joj je zglob i nije sigurno da li će prst biti u funkciji jer je detetu ostao samo koren prsta“.

Pročitajte još:

Vesna Milosva Brkić navodi za naš portal da je problem pasa lutalica u ovoj beogradskoj opštini višedecenijski problem.

„Ja nisam mrzitelj pasa, mi imamo vlasničkog psa u dvorištu, ali problem u Krnjači traje godinama. Ima mnogo pasa lutalica i vlasničkih pasa koji izlaze na ulicu kada žele, non-stop ti kučići napadaju ljude, decu, kidaju gume od bicikla“, navodi naša sagovrnica pa dodaje da je ona više puta zvala šintere, ali oni nikada ne pokupe sve pse čiji broj iz dana u dan neprekidno raste.

„Ja se sa tim borim godinama, tu je nasip, neodgovorni vlasnici donose štence, skotne kuje. Naše naselje je blizu, pa oni siđu kod nas kada ogladne, hrane ih komšije i tu dolazi do ovakvih problema“.

VIDEO: Pitajte Đuru: Aranđelovac, Staro zdanje – psi lutalice, azili

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare