hrvatska policija
Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Otac (39) je uhapšen i preti mu zatvor nakon što je u porodičnoj kući istukao svog 14-godišnjeg sina. Prema optužnici, on je početkom avgusta u večernjim satima u jednom slavonskom selu u porodičnoj kući odlučio da fizički kazni svog sina, jer ga nije slušao.

„Iako svestan da time ugrožava detetovo zdravlje, odgoj i razvoj, zbog neposlušnosti ga je kaznio udarivši ga više puta šakama po glavi i telu, nanevši mu lake telesne povrede u vidu ogrebotina kože leve strane vrata i ogrebotina kože desne nadlaktice. Dakle, kao roditelj zlostavio je dete, pa je time počinio krivično delo protiv braka, porodice i dece, povredom detetovih prava“, navodi se u optužnici koju je protiv njega ovih dana podiglo državno tužilaštvo, prenosi Index.hr.

Veštačenje povreda

Ispitan u svojstvu osumnjičenog, otac je priznao da je počinio krivično delo, pravdajući se provokacijama sina. Nakon incidenta, dečak je odmah pozvao policiju.

Pročitajte još...

„Obavljeno je i lekarsko veštačenje povreda koje je zadobilo dete, a iz kojeg proizlazi da je reč o lakim telesnim povredama“, utvrđeno je tokom istrage tog mučnog slučaja.

U optužnici je predloženo da se otac osudi na godinu dana zatvora u koji neće ići ako u roku od godinu dana ne počini slično nedelo.

Uzimajući u obzir način i okolnosti ovog krivičnog dela i starost deteta, tužitelji smatraju da je predložena sankcija razmerna stepenu krivice i svim okolnostima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar