Foto: facebook/Diana Carnero

Ekvadorska političarka ubijena je u atentatu usred bela dana pred mnoštvom ljudi, samo nekoliko trenutaka nakon što je završila sa sastankom.

Diana Karnero (29), predsedavala je sastankom veća u gradu Naranjal u Gvajasu u sredu poslepodne i snimala video o lošim uslovima na putu kada je napadnuta, prenosi Index.hr.

Dva osumnjičena prišla su joj na motociklu i upucala je u glavu pre nego što su pobegla, rekla je policija. Državno tužilaštvo Ekvadora saopštilo je da će otvoriti istragu, ali zasad nisu pronašli počinioce.

Karnero bila je poslanica stranke demokratskih socijalista, a brojne kolege oprostile su se od nje porukama na društvenim mrežama.

„Diana je imala samo 29 godina, saučešće porodici. Ovo je noćna mora i sramota za celu zemlju“, napisao je bivši ekvadorski predsednik Rafael Korea.

Pročitajte još...

Ekvador u kandžama kriminala

Ekvador je poslednjih godina u kanžama kriminala povezanog s bandama i krijumčarima droga. Ekvadorci se brinu da će nasilje samo da eskalira u zemlji u kojoj je prošle godine ubijen predsednički kandidat. Pre dve nedelje predsednik Daniel Noboa proglasio je vanredno stanje i rat protiv bandi, davši vojsci ovlašćenja da deluje protiv njih. Mnogi ljudi ostaju kod kuće, a škole i prodavnice su zatvorene dok vojnici patroliraju ulicama najvećih gradova Ekvadora.

Proteklih godina na najmanje četvoro visokorangiranih ekvadorskih političara izvršeni su atentati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare