Foto: Shutterstock/Antonio Batinic

Dečak (9) iz Krapine u Hravtskoj završio je u bolnici u Klinici za dečje bolesti u Zagrebu nakon što je s ocem seo u restoranu i popio malo soka od jabuke. Policija i tužilaštvo istražuju indicije da se u bočici soka nalazila opasna tečnost.

Sve se dogodilo početkom prošlog meseca kad je, prema rečima majke dečaka, suprug sa sinom išao na tehnički pregled za automobil. Dok su čekali, seli su u restoran pored stanice da popiju piće.

„Sin je naručio sok od jabuke. Onaj u staklenoj bočici. Konobarica je normalno uzela piće iz frižidera, suprug je video, otvorila, donela na sto, on je to popio i nakon prvog gutljaja on je počeo vikati ‘kiselo, kiselo’. I nakon minute povratio. Isti sok odmah je probao i suprug i dobio reakciju'“, priča majka dečaka, prenosi Danas.hr.

Isprva su mislili da je sok pokvaren. Dečak se dan i po žalio na bolove u želucu, a potom dobio i temperaturu. Odveli su ga u bolnicu, a tamo ih je dočekao novi šok – utvrđeno je da je dečak popio opasnu tečnost.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dete je sa dijagnozom erozivnog gastritisa nakon nekoliko dana otpušteno na kućnu negu sa obavezom kontrole da ne bi došlo do kasnih posledica tog stanja“, rekao je Goran Roić iz Dečje bolnice.

Advokatica porodice Jovana Puhalo veruje da niko to nije uradio namerno, ali ako se potvrdi da jeste reč je o krivičnom delu iz nehata.

„U bočici od soka poslužen mu je odmaščivač – alkohol PH u visini 13 zbog čega je zadobio oštećenja sluznice, jednjaka i usne šupljine. Nadamo se da će nadležna tela u ovom slučaju policijska postaja Krapina i nadležno državno tužilaštvo što pre preduzeti sve potrebne radnje kako bi se utvrdila odgovornost”, kaže advokatica.

Krapinsko-zagorska policija potvrdila je da sprovodi istragu, a iz pomenutog restorana poslali su tek kratko saopštenje da ne žele ništa da komentarišu zbog istrage.

Inspekcija je, piše Danas.hr, iz restorana izuzela sve uzorke sokova i nije pronađeno ništa sporno.

BONUS VIDEO: Ko je zaboravio na otrovnu burad u centru grada?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar