Foto:shutterstock By testing

Pogubljena je vaspitačica iz dečjeg vrtića u Kini koja je otrovala 25 dece.

Vang Jun je osuđena na smrtnu kaznu u septembru 2020. nakon incidenta koji se dogodio u vrtiću u Jiaozuou u martu 2019. Sud je utvrdio kako je Vang iz osvete stavila natrijum nitrat u kašu dece koja su bila pod nadzorom druge vaspitačice, s kojom se ona posvađala.

Većina otrovane dece oporavila se prilično brzo, ali jedno dete je preminulo 10 meseci kasnije od prestanka rada više organa uzrokovanog trovanjem, prenosi Index.hr.

39-godišnja Vang je prvotno osuđena na devet meseci zatvora zbog nanošenja namernih povreda, ali je kasnije viši sud promenio kaznu, piše Skaj njuz.

PROČITAJTE JOŠ:

Već je otrovala svog supruga

Kineski mediji pišu kako se Vang neuspešno žalila na smrtnu kaznu. U saopštenju suda stoji kako je 39-godišnjakinja pogubljena juče.
Inače, Vang je dve godine pre incidenta u vrtiću istom supstancom kupljenom na internetu otrovala svog supruga, koji je preživeo s lakšim povredama.

Nezvanični podaci govore kako se u Kini godišnje pogubi više zatvorenika nego u ostatku sveta zajedno, iako je brojka pogubljenja državna tajna. Većina pogubljenja se izvodi metkom u potiljak, a u nekim se slučajevima koristi smrtonosna injekcija.

BONUSV VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar