Zlostavljanje, dečak, dečaci, Ilustracija
Ilustracija: Shutterstock

Devetogodišnji školarac poginuo je u nesreći na igralištu nakon što ga je udarila ljuljaška.

Markus Vinisijus da Silva Melo Junior je igrao na trgu u državi Rio de Žaneiro u Brazilu, 29. aprila kada je nastradao.

Ljuljaška, koja je namenjena osobama sa invaliditetom i veća je od tipične ljuljaške, postavljena je na trgu tek dva dana ranije.

Uvela ju je opština Angra dos Reis kao deo težnje za inkluzivnijim javnim ustanovama za decu.

Lokalni izveštaji kažu da je nekoliko dece koristilo ljuljašku kada je ona sudarila sa Markusom, ubivši ga na licu mesta.

Sada je ljuljaška uklonjena sa trga.

Opština Angra dos Reis je u saopštenju navela: „Opština Angra dos Reis izveštava o smrti Markusa Vinijusa da Silve Melo Juniora, starog devet godina, juče popodne (29. aprila), koji je pogođen ljuljaškom na trgu Kampo Belo. Civilna odbrana je bila prisutna na licu mesta kako bi pratila šta se dogodilo. Inžinjerski tim iz sekretarijata nije pronašao kvar ili oštećenje ljuljačke koja je doprinela nesreći. Igračka je preneta sa trga Kampo Belo u bazu Civilne odbrane i ostaje na raspolaganju, u slučaju da je neophodna komplementarna ekspertiza. Opština duboko žali zbog toga što se dogodilo i nastavlja da pruža svu neophodnu podršku porodici kojoj se od juče pruža pomoć“.

PROČITAJTE JOŠ:

Civilna policija istražuje slučaj.

U februaru je majka iz Ujedinjenog Kraljevstva odala počast svom sinu koji je umro kada se sapleo u improvizovanu ljuljašku od užeta dok se igrao sa prijateljima.

Riain Brenan-Birne (10) igrao se sa ljuljaškom napravljenom od plavog kanapa omotanog oko grana drveta dok je prošlog leta bio u poseti svojoj mami u Lesterširu. Zapleo se u konopac i otkrili su ga prijatelji koji su odmah pritrčali u pomoć. Uprkos pokušajima reanimacije, dečak je nažalost preminuo u bolnici sat vremena kasnije.

BONUS VIDEO: Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar